19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не стало видатного професора Львівського медуніверситету Івана Готя
Не стало видатного професора Львівського медуніверситету Івана Готя

Не стало видатного професора Львівського медуніверситету Івана Готя

У вівторок, 9 листопада, на 80-му році обірвалося життя професора, колишнього декана стоматологічного факультету Львівського медичного університету Івана Готя.

Про це стало відомо з повідомлення його колеги Мирона Угрина в Facebook.

Обставини смерті Івана Готя

Угрин написав про покійного Івана Мирославовича як про світлу людину, життєлюба, професіонала, який підтримував всі передові віяння в стоматології, включно з дентальною імплантацією.

Скрін посту Угрина в Facebook

"Спочивайте з Богом, учитель...", - написав колега Готя, висловлюючи співчуття його рідним.

Також Угрін зазначив, що в середу, 10 листопада, о 17:00 в каплиці по вулиці Пекарській відбудеться велика панахіда по покійному, а 11 листопада о 13.00 тут почнуться похорони.

За словами внучки Івана Готя, Віри Готь, її дідусь помер від серцево-легеневої недостатності. Також вона повідомила що він буде похований на Личаківському кладовищі.

Кар'єра і життя Івана Готя: головне

Іван Готь - уродженець села Гаї, що у Львівській області. Він навчався на стоматологічному факультеті у Львівському медінституті, потім-в ординатурі на кафедрі хірургічної стоматології, де почав кар'єру як асистент. Після захисту кандидатської отримав звання доцента, а потім став професором. З 1992 був керівником кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії у Львівському національному медуніверситеті імені Данила Галицького.

Іван Готь з онукою

Протягом 13 років Іван Готь обіймав посаду декана стоматологічного факультету, входив до президії щелепно-лицевих хірургів України, був одним із співзасновників ураїнської Асоціації черепно-щелепно-лицевих хірургів та Асоціації стоматологів у Львівській області. Також Готь був головою Центру надання допомоги дітям з вродженими вадами і пухлинами щелепно-лицевої ділянки і написав понад 200 наукових робіт, монографії, був співавтором двох авторських свідоцтв і шести патентів України.

У 2001 році американським біографічним інститутом Готю було присвоєно звання "Людини року".

Нагадаємо, що у Львові помер видатний вчений України Олександр Скляров.

Також раніше портал MY.UA повідомляв, що знайшли мертвим Юрія Сілецького, зниклого заступника директора Львівського музею.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом