Вакцинація від COVID-19 може стати щорічною, - заявив глава Pfizer
Вакцинація від COVID-19 може стати щорічною, - заявив глава Pfizer

Вакцинація від COVID-19 може стати щорічною, - заявив глава Pfizer

Генеральний директор американської компанії Pfizer, яка виготовляє препарат Pfizer&BioNTech для вакцинації від коронавірусної інфекції, зробив несподівану заяву.

Відео доступне на YouTube-каналі AtlanticCouncil.

Ефективність бустерної дози

За словами Альберта Бурла, третя доза вакцини від COVID-19 дає організму великий рівень захисту. Але цей показник не довічний, він зменшується через шість-дев'ять місяців, максимум - діє 1 рік. Поки це лише припущення, для достовірної інформації потрібно провести ряд досліджень і поспостерігати за пацієнтами зазначений термін.

У будь-якому випадку, поки навіть бустерна доза препарату не є обов'язковою. Але якщо буде доведено, що вакцинація ефективна всього рік, не виключено, що людям доведеться проходити процедуру щеплення щороку. Адже, як раніше говорили у Всесвітній організації охорони здоров'я, вірус COVID-19 не зникне сам по собі навіть після закінчення пандемії, тому треба знайти рішення, як захищати себе в подальшому від зараження і ускладнень.

Ефективність Pfizer&BioNTech

Вчені Кіотського університету визначили, що ефективність американо-німецької вакцини Pfizer&BioNTech становить 85-96%. Про це свідчать дані 10 тисяч пацієнтів, які перший раз прищеплювалися саме цим препаратом.

Керівник американської компанії Pfizer Альберт Бурла не виключає обов'язкову вакцинацію від коронавірусу щорічно

Статистика говорить, що відсоток позитивного результату серед чоловіків у віці від 20 до 60 років – 89,6-93,4%; серед жінок – 85,4% -91,8%. Якщо пацієнт старше 60 років, то для чоловіків відсоток дієвості Pfizer&BioNTech - 94,7 – 96,9%, для жінок - 92,6-96,1%.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що мільйони людей хворіють на "довгий ковід": втрачають пам'ять і не тільки.

Також ми писали, що у "Дія" з'явиться довідка про протипоказання до вакцинації, - Віктор Ляшко.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом