Від наслідків COVID-19 помер ректор Тернопільського технічного університету Петро Ясній
Від наслідків COVID-19 помер ректор Тернопільського технічного університету Петро Ясній

Від наслідків COVID-19 помер ректор Тернопільського технічного університету Петро Ясній

Минулої суботи, 13 листопада, від ускладнень коронавірусу помер ректор Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя Петро Ясній. Науковцю було 69 років.

Про це повідомляють на сторінці навчального закладу у Facebook.

Петро Ясній тривалий час боровся з коронавірусною хворобою. Проте медики не змогли врятувати ректора. Чоловік помер просто у лікарні.

Місто в скорботі

"Викладачі та студенти Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя перебувають у скорботі з приводу смерті ректора Яснія Петра Володимировича… Низько схиляємо голову перед його відходом у вічність та висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким", - йдеться в повідомленні університету.

Петро Ясній

Свої співчуття близьким ректора та його підлеглим висловив також мер Тернополя Сергій Надал. На своїй сторінці у соцмережах міський голова назвав пана Яснія самовідданою людиною, чия наполеглива праця та талановита управлінська діяльність залишила слід у серцях його колег і студентів.

"Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та Царство Небесне!", - пише чиновник.

Прощання з ректором Петром Яснієм пройшло у неділю, 14 листопада, у фойє головного навчального корпусу його рідного університету. Похорон заплановано на понеділок. В останню путь видатного науковця проведуть на Микулинецькому кладовищі.

Про Петра Яснія

Майбутній науковець Петро Ясній народився 12 серпня 1952 року на Львівщині. Усе своє життя доктор технічних наук, професор Петро Ясній присвятив науці і своєму університету. На чолі навчального закладу він став у 2007-му році.

У 2006 році пан Ясній отримав звання заслуженого діяча науки і техніки України.

Нагадаємо, що у Житомирі від ускладнень після коронавірусу помер ветеран АТО.

Раніше MY.UA повідомляло, що через коронавірус помер найвідоміший "Петро I".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны