"Газпром" вдається до юридичних трюків – Вітренко
"Газпром" вдається до юридичних трюків – Вітренко

"Газпром" вдається до юридичних трюків – Вітренко

"Газпром" планує створити дочірню компанію в Німеччині, яка буде нібито незалежним оператором німецької частини трубопроводу "Північний потік-2", повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко у Facebook.

"З добрих новин: сертифікацію "Північного потоку-2" призупинено. Проте все не так однозначно. "Газпром" вдається до юридичних трюків", – зазначив він.

За його словами, "Газпром" заявив про плани створення німецької "доньки" яка буде начебто незалежним оператором трубопроводу "Північний потік-2", однак займатиметься лише тією частиною трубопроводу, що пролягає територією Німеччини.

"Це глузування з європейських правил. Це не відповідає ні духу, ні букві європейського законодавства щодо сертифікації газопроводів. Ми закликаємо тих, кому справді небайдужі безпека та верховенство права, не залишити поза увагою ці трюки "Газпрому", – уточнив голова НАК.

Також він закликав уряд США накласти передбачені законодавством санкції на оператора "Північного потоку-2", про створення якого заявляє "Газпром".

"Нові санкції мають діяти принаймні доти, доки РФ не перестане використовувати газ як зброю та почне діяти у відповідності до європейських правил", – додав Вітренко.

Нагадаємо, Німеччина вирішила призупинити сертифікацію газопроводу "Північний потік-2".

 

Теги по теме
Северный поток-2
Источник материала
loader
loader