Instagram зобов'яже користувачів робити відео-підтвердження особистості
Instagram зобов'яже користувачів робити відео-підтвердження особистості

Instagram зобов'яже користувачів робити відео-підтвердження особистості

Додаток Instagram запустив нову функцію підтвердження особи - відео-селфі, яке потрібно зняти з різних ракурсів і відправити за запитом. Так соціальна мережа хоче боротися з ботами.

Про це повідомляє компанія на сторінці в Twitter.

Для чого потрібна подібна функція?

За інформацією першоджерела, компанія не використовує розпізнавання обличчя, тому користувачі можуть не переживати за свою конфіденційність. Інша справа, що подібний запит торкнеться далеко не всіх, адже відео-селфі потрібно зробити лише за умови, що за аккаунтом помічена підозріла активність.

Instagram запустив функцію відео-селфі для підтвердження особи

Наприклад, занадто швидке проставлення лайків або підписок на інші профілі. Або коли більша частина абонентів знаходиться в іншій країні щодо їх місця розташування. Все це - маркери ботів, які планує обчислювати Instagram подібною функцією відео-селфі.

Тим не менш, деякі звичайні користувачі вже повідомляють, що у них запросили підтвердження особистості, зокрема, британський консультант з соціальних медіа Метт Наварра.

Багато користувачів повідомляють, що їм прийшов запит на відео-підтвердження

Попереднє тестування технології

Відомо, що таку технологію тестували ще в 2020 році, але тоді виникли непередбачені технічні проблеми, тому функціонування було призупинено. До речі, саме відео, яке людина зняла на камеру і відправила в якості підтвердження, буде зберігатися протягом 30 днів.

Instagram давно піддається критиці через недостатньо хорошу боротьбу з поширенням дезінформації всередині платформи. Очевидно, нова функція сприяє посиленню контролю за існуючими в Instagram даними.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Instagram з'явилися статуси: можна поставити напис або ЕМОДЖІ.

Також ми писали, що Instagram оголосив про смерть глави соцмережі Адама Моссері: "світла пам'ять".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом