У Житомирі викликали до суду главу Facebook Марка Цукерберга
У Житомирі викликали до суду главу Facebook Марка Цукерберга

У Житомирі викликали до суду главу Facebook Марка Цукерберга

Міський голова Овруча (Житомирська область) Іван Коруд подав в суд на співзасновника районної партійної організації ВО "Свобода" Олексія Кравчука через коментар у Facebook. Тепер власника платформи Марка Цукерберга викликають на засідання у розгляді справи.

Про це повідомляє видання "Житомир.info", посилаючись на судові матеріали в ЄДРСР.

Подробиці справи

Відомо, що мер Овруча уже понад два роки судиться із Олексієм Кравчуком. Тепер до розгляду справи про захист честі, гідності та ділової репутації чиновника збираються залучити ще й Марка Цукерберга. Американського бізнесмена викликали до суду на клопотання позивача 19 жовтня цього року.

"Позивачем заявлені клопотання про… залучення до участі в справі як співвідповідача власника сайту Facebook", – йдеться у відповідній ухвалі.

Мер Овруча Іван Коруд

Також Іван Коруд вимагає визнати інформацію, яку розмістив Олексій Кравчук у соцмережі, неправдивою і такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію.

Чиновник розраховує, що відповідача зобов'яжуть видалити інформацію з Facebook і опублікувати спростування на сторінці – текст ухваленого у справі рішення. Окрім цього, глава Овруча прагне отримати 1 гривню моральної компенсації від свого кривдника.

Збій соцмереж Facebook

Нагадаємо, що на початку жовтня у соцмережах і месенджерах, що належать компанії Марка Цукерберга стався збій. В результаті акції Facebook подешевшали на понад 5%. Марк Цукерберг втратив 6,6 млрд доларів і опустився на шостий рядок у рейтингу мільярдерів Forbs.

Марк Цукерберг

28 жрвтня Марк Цукерберг заявив про перейменування компанії Facebook на Meta. Однак однойменна соцмережа свою назву збереже.

Нагадаємо, що засновника Facebook Марка Цукерберга і його дружину звинуватили в сексуальних домаганнях.

Читайте також, що Марк Цукерберг назвав причину наймасштабнішого збою Facebook та Instagram.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом