Вчительку звільнили, бо захищала дітей від побиття
Вчительку звільнили, бо захищала дітей від побиття

Вчительку звільнили, бо захищала дітей від побиття

Ось така «винагорода» чекала на молоду дівчину, яка вирішила захистити дитину
фото: Павло Сушко/Facebook

Директор розцінив її вчинок – «аморальним»

Пам’ятаєте той кричущий випадок, що стався в інклюзивному класі Київської школи #58? Коли вчителька підняла руку на учня з розладами аутистичного спектру.

Молода асистентка вчителя не приховала цей кричущий факт.

Відзняла на відео і показала мамі. Їй ніхто не вірив, що так може бути.

Директор прийняв рішення звільнити її «за вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи» відповідно до п. 3 статті 41 КЗпП України.

Замість того, щоб розібратися з причинами агресії вчителя до учня і належно відреагувати на викритий кричущий факт проти дитини, керівник закладу покарав асистента вчителя, яка не приховала цю неприпустиму ситуацію.

До всього директор розцінив її вчинок – «аморальним».

Прикро, що цим рішенням, в найгірших практиках диктатури, асистенту вчителя влаштували «показову розправу» і осуд. Щоб у інших педагогів навіть думки не виникло в подібних випадках розголошувати ці ганебні факти агресії до дітей.

Піднімали це питання на одному із засідань нашої ТСК. В результаті розголосу, директор відмінив це рішення – звільнення за статтею.

Натомість, замінив його на звільнення за власним бажанням.

Дякую, очільниці департаменту освіти та науки Києва Олені Фіданян, що відреагувала на наше звернння. Втрутилася в ситуацію, розібралася і сприяла справедливому вирішенню.

Фахівці, які працюють з дітьми з ООП на вагу золота. А цей несправедливий випадок міг перекреслити кар’єру майбутньому вчителю.

P.S. Асистентка продовжила свою роботу в іншому місці. В такому колективі не хоче більше працювати.

Джерело: блог Павла Сушко

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів.
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны