У Харкові мерців хоронять мало не під вікнами містян: свавілля на стихійному цвинтарі
У Харкові мерців хоронять мало не під вікнами містян: свавілля на стихійному цвинтарі

У Харкові мерців хоронять мало не під вікнами містян: свавілля на стихійному цвинтарі

У Харкові на стихійному цвинтарі мерців хоронять мало не під вікнами містян. Харків’яни просять, щоб міська влада розібралася з цим питанням, поставила огорожу на кладовищі та заборонила хоронити людей так близько до будинків.

Про свавілля на стихійному цвинтарі Харкова розповіли у сюжеті Сегодня.

Цвинтар стає все ближчим і ближчим

Цвинтар, про який йде мова, розташований на окраїні Харкова — там, де знаходиться приватний сектор. Люди скаржаться, що цвинтар стає все ближчим і ближчим до їхніх осель, а останні могилки розміщені вже мало не під вікнами будинків. Крім цього, через те, що цвинтар не огороджений, не охороняється і не доглядається, там часто стаються пожежі.

Місцева жителька поділилася деталями про стихійний цвинтар, який розкинувся просто біля її оселі. Жінка говорить, що спеціально на городі не воює з бур’яном, щоб через зарослі поховання не підбиралися ще ближче до дому жительки.

Жителям приватного сектора мало не щороку доводиться гасити пожежі, які стаються на цвинтарі. Люди переживають, щоб колись вогонь не перекинувся на їхні будинки.

У Харкові на стихійному цвинтарі мерців хоронять мало не під вікнами містян

Харків’яни звертаються до мерії

Цвинтарю вже більш ніж 70 років. Він стихійний. Тобто нема тут ні охорони, ні огорож. Людей ховають, можна сказати, як кому заманеться.

Харків’яни звертаються до мерії, щоб там вирішили питання зі стихійним цвинтарем. Більше того, за законодавчими нормами цвинтар повинен розміщуватися від житлових будівель не ближче ніж на 300 метрів. Звичайно, між харківським кладовищем та будинками 300 метрів аж ніяк немає. І, до речі, такий недоглянутий цвинтар у Харкові далеко не один.

Харків’яни просять, щоб міська влада розібралася зі свавіллям на цвинтарі

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що водій, який наїхав на дітей у Харкові, пов'язаний з наркотиками: подробиці ДТП.

Також портал MY.UA писав, що у Харкові заявили про порушення і просять не визнавати перемогу мера Ігоря Терехова.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом