Ізраїль арештував 50 бойовиків ХАМАСу, через день після смертельної стрілянини
Ізраїль арештував 50 бойовиків ХАМАСу, через день після смертельної стрілянини

Ізраїль арештував 50 бойовиків ХАМАСу, через день після смертельної стрілянини

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Ізраїльське агентство внутрішньої безпеки заявило в понеділок, що заарештувало понад 50 членів осередку ХАМАС на окупованому Західному березі річки Йордан і Східному Єрусалимі протягом останніх тижнів, які брали участь у плануванні нападів на ізраїльтян. Про це пише УНН з посиланням на АР та Jerusalem Post.

Деталі

Шабак (служба безпеки Ізраїлю - ред) заявила, що протягом останніх тижнів виявила осередок ХАМАС на Західному березі Йордану, який планував кілька нападів на Західному березі, в Єрусалимі та Ізраїлі. В заяві Шабак йдеться, що бойовики "брали участь у створенні інфраструктури тероризму, а гроші, озброєння, зброю та матеріали для приготування вибухівки були знищені".

Оголошення з’явилося на наступний день після того, як бойовик ХАМАСвбив ізраїльтянината поранив ще чотирьох у стрілянині біля святого місця в Старому місті Єрусалиму.

Убитого в неділю ізраїльтянина, 26-річного Еліяху Кая, поховали в Єрусалимі в понеділок. Ще щонайменше одна людина, яка постраждала в результаті нападу, залишається в лікарні.

Нападник був ідентифікований, як 42-річний палестинець зі східного Єрусалиму, який належав до ХАМАС. Його застрелила поліція на місці події.

מאות הגיעו להלווייתו בהר המנוחות של אליהו קיי בן ה-26, שנרצח אתמול בפיגוע בעיר העתיקה בירושלים. יחד עם קרוביו, הגיעו לחלוק לו כבוד אחרון גם קהילת העולים בישראל מאנגליה, ארה"ב ודרום אפריקה, חייליו מהצבא ואנשים מהציבור הרחב@DanaYarkechy pic.twitter.com/8DA7VR4wNm

— כאן חדשות (@kann_news) November 22, 2021

Додамо

Ізраїль і ХАМАС воювали чотири рази з тих пір, як ХАМАС захопив контроль над сектором Газа в 2007 році, остання 11-денна війна відбулась в травні цього року.

Теги по теме
Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом