Чому не можна викидати мандаринові шкірки та як їх використовувати з користю
Чому не можна викидати мандаринові шкірки та як їх використовувати з користю

Чому не можна викидати мандаринові шкірки та як їх використовувати з користю

Осінньо-зимовий період є сезоном мандарин, яскраво-помаранчевих соковитих плодів, які за смаком як дітям, так і дорослим.

З'ївши мандарину, ми, не замислюючись, викидаємо кірки, проте експерти рекомендують цього не робити, оскільки вони можуть бути корисними в ряді господарських потреб, про які пише Ukr.media.

Як за допомогою мандаринових кірок відлякати шкідників?

Ароматні кірки мандарин експерти радять використовувати в боротьбі зі шкідниками. Так, якщо на вашій ділянці водяться мурахи, то потрібно натерти цедру 4-5 плодів, приготувати з неї кашку, залити теплою водою (досить склянки). Отриману суміш потрібно вилити прямо на мурашник, щоб відлякати шкідників.

Шкірку мандарин можна використовувати в господарстві

Сухі мандаринові шкурки можуть знадобитися у весняний період, коли настане час садити картоплю. Висушені кірки мандарин потрібно кинути в кожну лунку, по шматочку довжиною в не більше 5 сантиметрів, і колорадський жук зникне, оскільки боїться запаху цитрусових. Така ж дія цедри спостерігається і при боротьбі з дротяником.

Застосування в підгодівлі рослин

Шкірку можна використовувати в якості гарної підгодівлі для рослин в горщиках. До її складу входить калій, фосфор, магній і кальцій – всі ті мікроелементи, яких зазвичай не вистачає кімнатним рослинам.

Мандаринові кірки корисні для домашніх рослин

Потрібно нарізати шкірку на маленькі шматки і прикопати в горщик на глибину 5 сантиметрів. Можна користуватися свіжою, а можна і порошком з висушених кірок.

Нагадаємо, що в Україні за рік подорожчала більшість продуктів.

Також ми писали, чому ціни на яйця продовжать рекордно зростати.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом