Погода на Новий рік: 20-градусні морози і сніг тільки в лютому
Погода на Новий рік: 20-градусні морози і сніг тільки в лютому

Погода на Новий рік: 20-градусні морози і сніг тільки в лютому

Цьогорічна зима в Україні буде холодною. Неочікувано, найсильніші морози вдарять у січні, а найбільш сніжним виявиться лютий.

Про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, передає OBОZREVATEL.

Свята будуть холодними

Кліматологиня повідомила, що уже в кінці листопада в Україну прийдуть справжні зимові температури. Показники на стовпчиках термометра показуватимуть мінус 8-10 градусів удень. Така ж ситуація триватиме у перші дні грудня.

Після прийде потепління. Перший зимовий місяць порадує плюсовою температурою вдень, і невеликим мінусом уночі.

Найсильніші морози вдарять на свята

Однак метеоролог попереджає, що у грудні температури коливатимуться через кожні кілька днів. Ближче до кінця місяця в Україну повернуться сильні морози. На новорічні свята температура опуститься до мінус 20 градусів за Цельсієм. При чому пронизливий холод не відступатиме близько тижня.  

"Січень мені не подобається. У січні ми очікуємо найнижчі температури за всю зиму. Хвиля холоду зміщується на свята. Вона триватиме більше тижня", - розповідає Вазіра Мартазінова.

Коли чекати сніг?

Ще один сюрприз готує для нас лютий 2022. Кліматолог прогнозує, що останній зимовий місяць буде найбільш сніжний. Однак сильного снігу очікувати не варто. Стійкого покриву не буде. За оцінками експертки, лютий буде затяжним і холодним.

Сніг буде у лютому, але не багато

Пані Мартазінова підкреслила, що з кожним роком січень і лютий в Україні стають все прохолоднішим. А глобальне потепління сприяє тому, що погода вередує.

Раніше повідомлялося, чи буде сніг на Новий рік.

Читайте також 10 справ, які потрібно закінчити до Нового року.

Щ
об не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом