"До кінця зими кожен буде вакцинований, перехворіє чи помре", - МОЗ Німеччини
"До кінця зими кожен буде вакцинований, перехворіє чи помре", - МОЗ Німеччини

"До кінця зими кожен буде вакцинований, перехворіє чи помре", - МОЗ Німеччини

Коронавірус ударив по світу з новою силою. У зв’язку з цим міністр охорони здоров’я Німеччини Єнс Шпан висловився прямо і різко про поширення ковіду в країні і попередив, що до весни кожен німець зустрінеться з COVID-19, але не всі це зможуть пережити.

Про це йдеться в матеріалі ВВС.

"До кінця зими кожен в Німеччині буде вакцинований, перехворіє або помре", - заявив пан Шпан.

Коронавірус в Німеччині

Нова хвиля COVID-19 стала вже четвертою для Німеччини. З кожним днем фіксують все більше випадків зараження, а лікарні переповнені пацієнтами. Протягом 22 листопада в країні повідомили про 30 643 нових хворих - на 7 тисяч більше, ніж минулого тижня. Це один з найвищих показників у світі.

При цьому Німеччина має один із найнижчих показників по вакцинації населення серед країн Західної Європи. Тут щепилися лише 68% населення.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан. Фото: AFP

Зазначимо, що найбільш популярним препаратом проти ковіду в Німеччині є виготовлений в країні Pfizer/BioNTech. Однак запаси вакцини вже закінчуються.

Міністр Єнс Шпан зізнався, що сам проти обов’язкового щеплення від COVID-19, проте він назвав вакцинацію "моральним обов'язком" суспільства, адже її наявність чи відсутність у когось впливає на інших.

Чиновник додав, що нова хвиля вірусу спричинена поширенням небезпечного штаму COVID-19 – "Дельта". За його словами, громадянам, які не зроблять щеплення у наступні кілька місяців, бракуватиме захисту.

У Німеччині посилил карантин через нову хвилю COVID-19

У Німеччині посилили карантинні обмеження. Невакциновані громадяни не мають доступу до певних місця, а відомі різдвяні ярмарки в кількох регіонах скасували.

Нагадаємо, що обірвалося життя актора з "Вороніних", помер від коронавірусу.

Читайте також, що армійських собак навчать визначати коронавірус у людей.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом