У Росії стрімко падає рубль і акції найбільших компаній
У Росії стрімко падає рубль і акції найбільших компаній

У Росії стрімко падає рубль і акції найбільших компаній

З понеділка, 22 листопада, у Росії фіксують падіння рубля та цін на акції найбільших компаній. Ситуація на фінансових ринках країни погіршилася через тиск зовні.

Про це повідомляє ТСН, посилаючись на російський "Інтерфакс".

Відомо, що через агресію РФ проти України та стягування військ до кордону іноземні компанії почали масово продавати акції російських.

Зараз основні російські індекси РТС та Московської біржі відкотилися до показників, що були у серпні. Зазначається, що з часів квітня 2020-го року, це найбільше падіння.

За словами аналітикині ІК "Велес Капітал" Олени Кожуховаої, індекси Московської біржі та РТС почали рекордно швидко падати після численних повідомлень у ЗМІ про можливий напад військ РФ на територію України на початку 2022-го року. З цієї причини західні інвестори масово почали виводити капітал.

Основні російські індекси

Так, станом на 22 листопада 2021-го року Індекс Московської біржі становив 3872,77 пункту – знизився на 3,6 відсотка. У свою чергу Індекс РТС - 1628,1 пункту. Він втратив ще більше - 5,6%.

Ціни більшості "блакитних фішок" на Московській біржі упали на близько 8,3 відсотка.

Фіксують падіння "блакитних фішок" на Московській біржі. Фото: Фото: ТАСС

Падіння акцій

22 листопада 2021 р. значно упали акції, розписки та цінні папери російських компаній. Найбільше постраждали Яндекс (-8,3%.), TCS Group (-6,4%), ПАТ "Полюс" (-5,5%), Сбербанк (-5,2%).

На Московській біржі падіння акції становило - 4,9%, в UC Rusal –4,7%, АФК "Система" - 4,3%, Polymetal – 3,8%, Газпром – 3,7%, НОВАТЕК – 3,6%, Інтер РАТ – 3,6%, АЛРОСА – 3,5%. OZON – 3,4%.

Акції інших найбільших російських компаній також втратили в ціні – упали на 1-3%.

Основні іноземні валюти в Росії виросли

Падає рубль

Російська валюта – рубль теж стрімко почав падати. 22 листопада фіксують здорожчання іноземної валюти в країні на майже 1,5 рубля: долар виріс до 75 руб., а євро – до 84,4 руб.

Востаннє такі високі показники цих валют в країні фіксували у липні цього року.

Нагадаємо, що Росія готується до нападу на Україну.

Читайте також, як ціна на газ побила історичний максимум і перевищила 1000 доларів.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом