NASA і SpaceX запустили ракету, яка в 2022 році врятує Землю від астероїдів
NASA і SpaceX запустили ракету, яка в 2022 році врятує Землю від астероїдів

NASA і SpaceX запустили ракету, яка в 2022 році врятує Землю від астероїдів

Національне аерокосмічне агентство США разом з приватною компанією SpaceX відправили в 10-місячну космічну подорож ракету Falcon 9 з кораблем DART на борту.

Про це повідомляти NASA на офіційному сайті.

Місія ракети в космосі

Запуск вдало здійснили вночі, 24 листопада, з бази космічних сил США Ванденберг в Каліфорнії. Корабель Double Asteroid Redirection Test вже відокремився від ракети і незабаром, після розгортання сонячних батарей, попрямує в бік Сонця для подорожі тривалістю в 10 місяців.

NASA і SpaceX запустили ракету Falcon 9 з кораблем DART, щоб той врізався в астероїд

Метою цієї місії є наблизити апарат до двох астероїдів - Диморфоса і Дідімоса, які обертаються навколо світила і не несуть небезпеки для Землі. Розміри їх - 163 метри і 780 метрів відповідно.

Приблизно в кінці вересня, між 26 числом і 1 жовтня 2022 року апарат на швидкості 24 000 км/год повинен врізатися в Диморфос, щоб змінити його траєкторію руху і швидкість.

Потенційна загроза зіткнення

За 10 днів до цього буде від'єднаний невеликий супутник для трансляції події на Землю. Вчені припускають, що це сприяє зменшенню швидкості астероїда на 1% і уповільнення його періоду обертання навколо другого космічного тіла.

Сам по собі експеримент повинен довести або спростувати, що можна вберегти нашу планету від загрози зіткнення з астероїдами за допомогою такого методу. Хоч на Землю не так часто падають великі об'єкти з космосу, але в майбутньому добре мати підмогу для захисту.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Instagram з'являться довгі сторіз: "плюси" і "мінуси" оновлення.

Також ми писали, від чого найчастіше помирають українці? COVID-19 лише на четвертому місці.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом