США може передати Україні російські  Мі-17 та ПЗРК Stinger
США може передати Україні російські Мі-17 та ПЗРК Stinger

США може передати Україні російські Мі-17 та ПЗРК Stinger

США збирається передати Україні додаткову військову техніку. Зараз адміністрація американського президента Джо Байдена розглядає можливість відправити також переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger і російські вертольоти Мі-17.

Про це повідомляє CNN.

Згідно з повідомленнями, США планує відправити в Україну радників, а разом з ними поставити партію протитанкових ракетних комплексів Javelin та міномети. Ймовірно, цим військова допомога не обмежиться. Влада країни не виключає можливість передачі Україні партії ПЗРК Stinger та вертольотів Мі-17, які раніше призначалися Афганістану.

Побоюються нападу Росії

В Адміністрації Джо Байдена все ще продовжуються обговорення щодо пакету з летальною зброєю для України. Усе через стягування російських військ до кордону з Україною та можливе вторгнення Російської Федерації у січні 2022 р. – друге за останні десять років.

З цієї ж причини США проводить переговори з союзниками в Європі про запровадження нових санкцій проти Росії і її керівництва, якщо вторгнення таки відбудеться.

Гелікоптер Мі-17

У свою чергу дехто з чиновників США занепокоєні тим, що додаткову допомогу Україні у вигляді гелікоптерів і систем ППО у Москвы можуть трактувати як серйозну ескалацію конфлікту.

Джо Байден

Нагадаємо, що у 2011-му році Сполучені Штати замовили в Росії для передачі афганцям 63 вертольоти Мі-17В-5 на суму 1,3 мільярди доларів. Поставки закінчилися у 2014-му році. З того часу частина бортів була втрачена у боях.

Зараз Пентагон вирішує, що робити з російськими гелікоптерами після виведення США з Афганістану в серпні.

Нагадаємо, що США внесли Україну до списку країн із найвищим рівнем небезпеки.

Раніше MY.UA повідомляло, що Володимир Зеленський зустрівся з Джо Байденом у Глазго.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом