Українські, польські та литовські експерти взяли участь у конференції Нацкорпусу на тему мігрантів
Українські, польські та литовські експерти взяли участь у конференції Нацкорпусу на тему мігрантів

Українські, польські та литовські експерти взяли участь у конференції Нацкорпусу на тему мігрантів

Національний Корпус та Група сприяння розбудові Інтермаріуму ініціювали та провели 22 листопада конференцію на тему «Міграційна криза – гібридна зброя Кремля» за участю українських, польських та литовських експертів.

Про це повідомлено на офіційному сайті Нацкорпусу.

Як розповідається на сайті, Даріуш Матерняк з Центру досліджень «Польща-Україна» рекомендує наголошувати партнерам із Заходу на тому, що натовп біженців на білорусько-польському кордоні – це операція, проведена керівництвом Білорусі та Росії. А відтак, додає він, однієї бригади замало, аби вирішити цю проблему. «Експерт наголосив на можливості залучення інтернаціонального підрозділу LITPOLUKRBRIG, зазначивши, що такий шанс є, але остаточне рішення залишається за урядами Литви, Польщі й України», - розповідають представники Нацкорпусу.

Зокрема, керівник Київського осередку Національного Корпусу Сергій Тамарін акцентує на тому, що державі потрібно не лише посилено готувати загони тероборони, але й створити Міжнародний центр протидії гібридним загрозам. «За посередництва такого центру можна було б координувати спільні зусилля країн регіону, націлені на боротьбу із викликами воєнного, а також інформаційного характеру», - пояснює він. Тамарін додає, що ці штаби і посилять офіційні силові структури, і будуть негайно реагувати на будь-які нові загрози.

Окрім цього, підкреслює він, Російська Федерація та ліволіберальні організації використовують риторику прав людини задля маніпуляції та шантажу потерпілих від мігрантів держав. Представники Нацкорпусу акцентують на тому, що ця міграційна криза – справа рук президентів Білорусі та РФ, а відтак потрібно створити відповідні структури для протидії цій політиці.

Ексначальник штабу полку «Азов» Владислав Соболевський зі свого боку попереджає, що Путін та Лукашенко можуть використовувати міграційну кризу на кордоні як відволікаючий прийом, аби провести наступ на Україну. Принагідно він вказує і на інші небезпеки, про які раніше говорив американський генерал Бен Ходжес: «Однозначно залишається ризик атаки на так званий Сувалківський коридор, котрий з'єднує Польщу з країнами Балтії та НАТО, але одночасно розділяє територію Калінінградської області РФ та Білорусі».

Колишній спікер прем'єр-міністра Литви Адрюс Бачуліс принагідно вказує на помилки, які зробила Литва, вперше зіткнувшись із мігрантами на своєму кордоні з Білоруссю. «Як журналіст він наголосив на тому, що окрему увагу варто приділити контролю над допуском ЗМІ до місця події», - говориться у публікації.

Як повідомляв My.ua, представники Нацкорпусу Волині навчали українців стріляти та поводитися зі зброєю під час вишколу.

Також My.ua писав про те, що Жорін розповів про реакцію влади на останні дії РФ.

Українські, польські та литовські експерти взяли участь у конференції Нацкорпусу. Скріншот
Источник материала
Поделиться сюжетом