Агресія проти України дорого коштуватиме Росії – Меркель
Агресія проти України дорого коштуватиме Росії – Меркель

Агресія проти України дорого коштуватиме Росії – Меркель

Виконувачка обов'язків канцлерки Німеччини Ангела Меркель заявила, що Агресія проти України дорого коштуватиме Росії. Про це повідомляє Reuters, передає "5 канал".

Зазначається, що у Берліні вона зустрічалася з прем'єром Польщі Матеушем Моравецьким. Говорили про гібридну міграційну кризу, яку розпалює Білорусь, а також про накопичення російських військ біля українських кордонів. За словами Меркель, Євросоюз повинен накласти нові санкції на Росію, якщо загостриться ситуація на межі Польщі й Білорусі або на сході України. Каже, що їй шкода, що ані президент Росії, ані міністр закордонних справ не захотіли провести нову зустріч у "нормандському форматі" наприкінці каденції канцлерки. 

"Звісно, ми зробимо все, щоб уникнути ескалації. Будь-яка подальша агресія проти суверенітету України дорого коштуватиме. Територіальна цілісність України і так порушена через ситуацію на Донбасі. Це дуже погано. Ми підтримуємо Україну в цій ситуації", – наголосила в.о. канцлера Німеччини Ангела Меркель.

Нагадаємо, Росія добиває "нормандський формат" і підриває залишки довіри до себе. Так міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував публікації Москвою дипломатичного листування глав МЗС РФ, Німеччини та Франції.

Теги по теме
российская агрессия Ангела Меркель
Источник материала
loader
loader