Журналісти, яких не запросили до Зеленського, збираються провести акцію протесту
Журналісти, яких не запросили до Зеленського, збираються провести акцію протесту

Журналісти, яких не запросили до Зеленського, збираються провести акцію протесту

Журналісти, яких не запросили до Зеленського, збираються провести акцію протесту - Фото 1
Журналісти, яких не запросили до Зеленського, збираються провести акцію протесту - Фото 2
Свої запитання до президента вони планують написати на плакатах.
Журналісти, яких не запросили до Зеленського, збираються провести акцію протесту - Фото 3
Журналісти, яких не запросили до Зеленського, збираються провести акцію протесту - Фото 4

Низка журналісток і журналістів медіа, які не потрапили у тридцять запрошених на зустріч Володимира Зеленського із пресою 26 листопада, о 12.00 планують акцію біля коворкінгу Creative State Arsenal на Московській, 8 (станція метро «Арсенальна»). Саме там, за інформацією запрошених на зустріч, відбудеться пресмарафон.

Серед тих, хто зголосилися на акцію — журналістка «Слідства.інфо» Тетяна Козирєва та співзасновниця «Заборони» Катерина Сергацкова.

«Завтра журналісти, редактори, працівники ЗМІ прийдуть під місце проведення так званої прес-конференції президента Володимира Зеленського, щоб озвучити протест проти гібридної цензури. Журналісти мають мати рівні можливості у доступу до інформації і вправі поставити запитання, відповідей на які потребує суспільство, тоді як Офіс президента хоче спілкуватися тільки з обраними, створюючи лояльну бульбашку преси. Ні, не вийде», — написала Сергацкова. Тетяна Козирєва написала, що проблема — не в запрошенні «обраних» журналістів, а в тому, що медіа не дали подати заявки на акредитацію.

У п’ятницю, 26 листопада, відбудеться прес-марафон президента України Володимира Зеленського, присвячений «екватору» його каденції.

Прес-марафон «30 запитань Президенту України» розпочнеться о 12:00 і триватиме три години. Захід транслюватиметься онлайн на офіційній фейсбук-сторінці Офісу президента та на українських телеканалах.

«У зв’язку зі складною епідемічною ситуацією в країні та з урахуванням досвіду попередніх прес-марафонів, до участі в цьогорічному заході запрошені журналісти з 30 провідних всеукраїнських і міжнародних ЗМІ, кожен з яких матиме можливість поставити Главі держави своє запитання та отримати вичерпну відповідь», – повідомляє Офіс президента.

Источник материала
loader
loader