У президента виявили пухлину
У президента виявили пухлину

У президента виявили пухлину

У президента США Джо Байдена виявили і видалили пухлину.

Про це повідомив особистий лікар американського президента Кевін О’Коннор, повідомили в CNN.

Пухлина Джо Байдена

Президенту Джо Байдену провели колоноскопію — метод, за допомогою якого лікарі оглядають стан внутрішньої поверхні товстої кишки. Під час колоноскопії у президента виявили пухлину і пізніше її видалили. Це, як розповів лікар Кевін О’Коннор, була доброякісна пухлина. Це виявили після гістологічного аналізу. Виявилося, що пухлина - трубчаста аденома, яка дуже схожа на поліп. У 2008 році такий поліп у Байдена вже видаляли. 

Лікар президента підкреслив, що подальшого втручання Джо Байден не потребує. Також О’Коннор повідомив, що така пухлина росте дуже повільно, однак є «потенційно передраковим пошкодженням», яке нині втручання не потребує.

Через 7-10 років Джо Байдену за рекомендацією лікаря треба буде знову зробити колоноскопію.

Джо Байден придатний до служби

За американськими законами президент не повинен звітувати перед народом про свої медичні огляди. Однак Байден хоче, щоб усе було прозоро. Тому американський президент постійно інформує громадськість про стан свого здоров’я.

Джо Байден проходив з 19 листопада плановий медичний огляд

Лікар Байдена наголосив, що, попри видалення пухлини, Джо Байден придатний до служби країні, він вповні виконує покладені на нього обов’язки, не використовуючи при цьому певні пристосування.

Нагадаємо, поки Байден проходив з 19 листопада плановий медичний огляд, свої повноваження він передав віцепрезиденту Камалі Харріс.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Володимир Зеленський зустрівся з Джо Байденом у Глазго.

Також портал MY.UA писав, що у Байдена відповіли, як звинувачення Зеленського у відмиванні грошей вплинуть на відносини з США.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом