У Байдена відповіли, як звинувачення Зеленського у відмиванні грошей вплинуть на відносини з США
У Байдена відповіли, як звинувачення Зеленського у відмиванні грошей вплинуть на відносини з США

У Байдена відповіли, як звинувачення Зеленського у відмиванні грошей вплинуть на відносини з США

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки відповіла журналістам на питання, як можуть змінитися відносини між США і Україною після виходу фільму "Офшор 95" і розслідування "Архіву Пандори".

Про це повідомляється на порталі "Голос Америки".  

Підвищення фінансової прозорості

На питання про відносини між Байденом і Зеленським відповіла спікерка адміністрації Джен Псакі під час чергового брифінгу. За її словами, президента Америки сильно хвилює "підвищення прозорості в американській та міжнародній фінансовій системі". Велика частка його діяльності на посаді керівника країни кинута на зменшення корупції, причому не тільки в США, але і глобально.

Джен Псакі, прес-секретар адміністрації Байдена, розповіла, як зміняться відносини України і Америки після розслідування Pandora Papers

Коли Зеленський приїжджав до Вашингтона на зустріч з Байденом, два президенти обговорювали питання того, як їх співпраця поліпшить ситуацію в Україні в плані фінансової прозорості. Домовилися, що важливо об'єднати зусилля і скоординувати рух. А приклад послужить поштовхом для активізації в міжнародній співдружності.

Офшорні схеми обірвуть дружбу з США?

Оскільки Байден дуже серйозно ставиться до питання корупції, то інцидент з офшорами і відмиванням грошей, в яких звинуватили Володимира Зеленського, міг кинути тінь недовіри на Україну в цілому. Але, за твердженням Джен Псакі, "діалог між Вашингтоном і Києвом не зіпсується".    

Фільм "офшор 95", опублікований 3 жовтня, про відмивання грошей Володимиром Зеленським

В адміністрації Байдена запевняють, що президент США не втратить бажання налагодити тісні контакти з Україною, а розслідування, проведене журналістами, навпаки підказує керівнику Америки, що треба сильніше боротися за планомірну фінансову прозорість у світі.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Києві людей налякали звуки вибухів, до них причетний президент Володимир Зеленський.

Також ми писали, що Міхеїл Саакашвілі написав листа Володимиру Зеленському з СІЗО: "Особистий в'язень Путіна".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом