В Apple попередили користувачів про стеження: можна отримати доступ до камери і мікрофону
В Apple попередили користувачів про стеження: можна отримати доступ до камери і мікрофону

В Apple попередили користувачів про стеження: можна отримати доступ до камери і мікрофону

Компанія Apple розіслала низці активістів та правозахисників по всьому світу попередження про те, що зловмисники можуть стежити за ними та мати доступ до їхніх конфіденційних даних.

Про це повідомили в Reuters.

Стеження за активістами

У компанії Apple вважають, що через шпигунське програмне забезпечення, яке встановлюють на смартфонах зловмисники, за правозахисниками може вестися стеження. Активісти із різних кран світу отримали від Apple відповідні листи з попередженням.

У середу, 24 листопада, Apple розіслал такі листи як мінімум двом десяткам активістів: з Таїланду, Гани, Уганди тощо. Активісти перед цим критикували владу, тому мотиви стеження зрозумілі.

«Ваш пристрій може бути зламаний спонсорованим державою зловмисником, він може отримати віддалений доступ до ваших конфіденційних даних, повідомлень або навіть до камери та мікрофону», — йдеться в повідомленнях, які отримали активісти, які критикували дії влади у Таїланді.

Про отримані повідомлення зі схожим змістом розповіли й інші активісти, зокрема двоє людей із Гани, угандійський опозиціонер, а також десяток активістів із Сальвадору.

Компанія Apple

 Рух у Казахстані Oyan, Qazaqstan!

Активісти із  Oyan, Qazaqstan! — руху за громадянські права у Казахстані — також отримали відповідні попередження від компанії Apple. Шістьом правозахисникам, які причетні до цього руху, компанія Apple написала про можливу хакерську атаку на них. Знову ж таки це пов’язують там із державними структурами.

Люди, які отримали листи від компанії, підкреслюють що з Apple вони до цього не зв’язувалися. Листи прийшли самі.

Компанія Apple повідомила про зловмисників

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Apple впровадить функцію автоматичного визначення ДТП.

Також портал MY.UA писав, що Apple тестує функцію Digital Legacy - можна отримати доступ до даних після смерті власника.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом