На шахті загинуло 10 людей, понад 40 гірників залишаються під землею
На шахті загинуло 10 людей, понад 40 гірників залишаються під землею

На шахті загинуло 10 людей, понад 40 гірників залишаються під землею

Вранці 25 листопада, о 08:51 за місцевим часом, в Кемеровській області трапилася аварія на шахті "Листвяжная". Під землею залишилися 49 гірників, з них відомо про загибель одинадцяти осіб.

Про це повідомляє офіційний сайт адміністрації уряду Кузбасу.

Постраждалі в результаті аварії

Як повідомляє губернатора Кузбасу Сергій Цивільов, подія сталася в російському селищі Грамотеєво на шахті, яка входить в "СДС-вугілля" і відпрацьовує запаси Егозово-Красноярського вугільного родовища. Там на глибині 250 метрів у вентиляційному штреку стався вибух, імовірно через загоряння вугільного пилу.

У Кемеровській області в місті Бєлово на шахті "Листвяжная" стався вибух

В цей час під землею знаходилося 285 робітників, які змогли самостійно вибратися назовні. Але ті гірники, які працювали в далеких штреках, через погану видимість і задимлення не змогли покинути шахту. 49 людей вирушили рятувати екстрені служби.

За інформацією від губернатора, відомо про одинадцять загиблих. Серед тих, які вибралися з-під землі, госпіталізували більше сорока постраждалих, вони не отримали травм, але надихалися чадним димом.

Порушення промислової безпеки

За фактом аварії вже відкрито кримінальну справу, кваліфіковану як порушення промислової безпеки. Її розслідує слідче управління СКР по Кемеровській області. Хоча не заперечується, що загоряння могло статися з "природних причин".

Під землею залишилося понад 40 гірників, з них 11-загинули

Повідомляється, що родичам постраждалих і загиблих буде надана психологічна допомога. У місто Бєлово разом з фахівцями-медиками прилетіли також психологи МНС Росії.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що сьогодні вночі в Україні прогримів вибух.

Також ми писали, що в один день обірвалося життя обох батьків "слуги народу" В'ячеслава Рубльова: причина трагедії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом