Вчора активісти Нацкорпусу виступили з вимогою не змінювати запобіжний захід для Остапа Стахіва
Вчора активісти Нацкорпусу виступили з вимогою не змінювати запобіжний захід для Остапа Стахіва

Вчора активісти Нацкорпусу виступили з вимогою не змінювати запобіжний захід для Остапа Стахіва

Активісти Нацкорпусу прийшли 24 листопада під Львівський обласний апеляційний суд під час засідання щодо справи Остапа Стахіва з вимогою не змінювати запобіжний захід для лідера руху антивакцинаторів і дотримуватися рішення тримати його під вартою протягом 2 місяців.

Про це йдеться на офіційному сайті Нацкорпусу.

Як розповідається на сайті, на судові засідання щодо справи Стахіва приїхали його проросійські поплічники, аби підтримати підозрюваного. «Серед яких сепаратист із Херсона Кирил Стрємоусов. А також особа, яка називає себе «Вітязєм» під час одного із засідань заявила, що «держави Україна не існує», - зазначає Нацкорпус. На думку його представників, особи з такими поглядами не можуть продовжувати свою діяльність ані у Львові, ані в будь-якому іншому місті України.

У публікації сказано, що під час судового засідання 24 листопада Нацкорпус Львівщини вийшов до стін суду, аби контролювати ситуацію і не допустити жодних провокацій з боку поплічників Стахіва. «Стахів хотів зміни запобіжного заходу. Проте під стінами суду зібралися представники Національного Корпусу Львівщини з вимогою не змінювати рішення Галицького райсуду», - повідомлено на сайті.

На думку представників Нацкорпусу, Стахів – провокатор та псевдоактивіст, тому він та інші прокремлівські агенти заслуговують на покарання. «Стахів веде шкідливу дезінформаційну діяльність і разом із проросійськими поплічниками дестабілізує ситуацію в Україні. До того ж такі дії куруються з Росії», - підкреслюється у публікації. Принагідно на сайті зазначається, що 16 листопада Стахів отримав підозру після того, як представники СБУ обшукали його квартиру.

За результатами судового засідання, розповідає Нацкорпус, запобіжний захід для Стахіва залишається незмінним. «Нацкорпус Львівщини таке рішення вважає цілком доречним», - підкреслено у публікації.

Як повідомляв My.ua, українські, польські та литовські експерти взяли участь у конференції Нацкорпусу на тему мігрантів.

Також My.ua писав про те, що представники Нацкорпусу Волині навчали українців стріляти та поводитися зі зброєю під час вишколу.

Источник материала
Поделиться сюжетом