У Києві запропонували переробити "Батьківщину-Мати": "Ця жінка виглядає чоловікоподібно"
У Києві запропонували переробити "Батьківщину-Мати": "Ця жінка виглядає чоловікоподібно"

У Києві запропонували переробити "Батьківщину-Мати": "Ця жінка виглядає чоловікоподібно"

У Києві пропонують переробити легендарну статую "Батьківщина-Мати" , яка уособлює столицю України і є її символом, в статую архістратига Михаїла, який вважається покровителем міста.

Відповідна заява з'явилася 24 листопада на сайті електронних петицій Київської міської ради.

Аргументи до змін

Автором петиції є якийсь Олександр Артемов, який вважає, що "статуя "Батьківщина-Мати" на Печерських пагорбах столиці є найвищою монументальною спорудою в Європі і є однією з найвідоміших туристичних споруд української столиці".

У Києві хочуть переробити статую "Батьківщина-Мати" на статую архістратига Михаїла

Чоловік пропонує поміняти радянський вигляд споруди на більш сучасний, при цьому хоче повністю видозмінити зовнішній вигляд і культурну ідею. Зокрема, жінка повинна перетворитися на чоловіка, і зробити це буде легко, оскільки "вона виглядає досить мужеподобно".

А в якості аргументу автор петиції навів інформацію, що статуя була споруджена за часів Радянського Союзу і містить радянську символіку, зокрема, герб.

Що пропонує змінити?

"Батьківщина-мати" (ліворуч) і архістратиг Михаїл (праворуч)

Олександр Артемов пропонує позбавити статую від такого елемента як груди, плюс прибрати радянський герб і замість нього помістити на щит символіку Києва. Так "Батьківщина-мати" повинна перетворитися на Архістратига Михаїла, якого вважають покровителем столиці України. Плюс, при наявності додаткового фінансування, можна зробити крила рухливими, щоб вони майоріли на вітрі.

Зауважимо, що через два дні петиція Олександра Артемова набрала всього 24 голоси. Мабуть, кияни не поспішають прощатися з символом міста, до якого звикли за все життя.

Раніше портал MY.UA повідомляв, Ukrainian National Airlines: Зеленський анонсував створення національного авіаперевізника ЮНА.

Також ми писали, Голодомор 1932-1933 років: чого не можна забувати про чорну сторінку в історії України.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом