Зеленський: Microsoft та Apple долучилися до роботи над онлайн виборами та переписом населення України
Зеленський: Microsoft та Apple долучилися до роботи над онлайн виборами та переписом населення України

Зеленський: Microsoft та Apple долучилися до роботи над онлайн виборами та переписом населення України

Автори:
MediaSapiens
У Мінцифри раніше казали, що технічно готові до впровадження онлайн-голосування в Україні.

Президент України Володимир Зеленський 26 листопада повідомив, що компанії Microsoft та Apple долучилися до роботи над цифровою митницею, онлайн виборами та переписом населення України.

Зеленський уточнив, що нині влада працює над питанням щодо проведення виборів в онлайн форматі. «Питання проробляється, але воно не може бути без рішення Верховної Ради. Це ми проробляємо з найкращими компаніями. Цифрову митницю, електронні вибори та перепис населення ми проробляємо з двома компаніми — Microsoft та Apple», — сказав він.

Перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб раніше сказав «РБК-Україна», що відомство технічно готове до впровадження онлайн-голосування в Україні. Однак це також залежить від Центральної виборчої комісії та парламенту, який повинен буде створити відповідну нормативну базу.

«Якщо народними депутатами буде розроблений і прийнятий відповідний закон про інтернет-голосування, то можна з упевненістю говорити, що технічно ми готові до його реалізації. Важливим питанням залишається готовність і довіра самих виборців. Але технології виборів активно розвиваються, щоб забезпечити повну прозорість і довіру», — пояснив він

Експерт з інновацій, інвестицій та стартапів Міністерства цифрової трансформації Антон Мельник повідомив MediaSapiens, що відомству вдалося досягти прогресу щодо залучення допомоги Apple до перепису населення в 2023 році. «У нас також є гарний прогрес щодо цього, все в роботі. Деталі не можемо зараз озвучити. Єдиний момент, який нас зараз стримує, — складна державна зарегульованість», — сказав він, але не уточнив, про які саме обмеження йдеться.

Фото: flickr

Теги по теме
Владимир Зеленский выборы Microsoft Apple голосование
Источник материала
loader
loader