Зеленський не виключає, що нова хвиля COVID-19 в Україні може бути навесні 2022 року
Зеленський не виключає, що нова хвиля COVID-19 в Україні може бути навесні 2022 року

Зеленський не виключає, що нова хвиля COVID-19 в Україні може бути навесні 2022 року

Зеленський задоволений темпами щоденної вакцинації на сьогодні / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський задоволений темпами щоденної вакцинації проти коронавірусу на сьогодні.

Як передає кореспондент УНІАН, під час прес-марафону "30 запитань президенту України" Зеленський зокрема зазначив, що він задоволений тим, що в Україні щоденно вакцинується близько 300 тисяч людей.

Водночас він додав, що не задоволений кількістю смертей від COVID-19 і зазначив, що однією з причин смертності є те, що багато літніх людей звертаються до лікарів вже пізно.

Президент не виключає, що нова хвиля спалаху захворюваності на COVID-19 може бути навесні.

Разом з тим Зеленський допускає, що у статистиці з коронавірусу іноді можуть бути помилки.

"Наразі статистика краща, ми бачимо зниження захворюваності… Щодо того, чи довіряю я цим цифрам (статистиці щодо коронавірусу - УНІАН)...Є Ляшко - міністр охорони здоров'я. Я вважаю, що на сьогодні він гарний міністр. Я йому довіряю. Я думаю, що можуть бути помилки у статистиці. Напевно, можуть бути", - сказав він.

Він наголосив, що сьогодні в Україні вистачає вакцин, але часто проблема в тому, що люди не мають достатньої інформації і бояться вакцинуватися.

Він розповів, що нещодавно один зі співробітників Офісу президента відмовився вакцинуватися в знак солідарності зі своєю дружиною, яка вагітна. За його словами, вона боялася вакцинуватися, оскільки в її робочому колективі багато молодих дівчат наслухалися інформації, що після вакцинації можуть бути проблеми із народжуваністю. Зеленський зазначив, що працівник Офісу все ж таки вакцинувався. Він наголосив, для того, щоб кількість вакцинацій збільшилася, необхідно спростовувати такі розповіді, які не мають під собою підґрунтя.

Як повідомляв УНІАН, в Україні понад 13 млн людей отримали одну дозу вакцини проти COVID-19, повністю імунізовані та отримали дві дози – понад 10 млн. Зокрема, минулої доби вакциновано 286 тис. 121 людину: одну дозу отримали 86 тис. 299, повністю імунізовані – 199 тис. 822. Загалом від початку вакцинації від COVID-19 в Україні зроблено 23 млн 225 тис. 814 щеплень.

Коронавірус в Україні: що відомо

  • У МОЗ пояснили, як COVID-19 впливає на серцево-судинну систему
  • Глава ВООЗ в Україні назвав умову, за якої вдасться подолати пандемію коронавірусу
  • У Львові почали щеплювати від COVID-19 бездомних (відео)

Автори: Вікторія Гордієнко,Надя Пришляк

Теги по теме
Владимир Зеленский Коронавирус в Украине
Источник материала
Поделиться сюжетом