Павло Дуров пригрозив видалити Telegram на iPhone через конфлікт з Apple
Павло Дуров пригрозив видалити Telegram на iPhone через конфлікт з Apple

Павло Дуров пригрозив видалити Telegram на iPhone через конфлікт з Apple

Месенджер Telegram потрапив у черговий скандал. Все через анімацію емоджі баклажана, який еякулював кісточками. Після хвилі критики і знущань її зі стікера прибрали.

Про це повідомляє видання TJ.

Баклажан більше не фонтанує

У ніч на 27 листопада користувачі Telegram помітили, що стікер з баклажаном більше не фонтанує.

Нагадаємо, що таку анімацію запустили в середині листопада. При натисканні на відправлене Еемоджі баклажана, овоч починав розбризкуватися вмістом і "заляпувати" ваш екран. Користувачі швидко розгледіли в такій анімації очевидний сексуальний підтекст.

Вночі у своєму телеграм-каналі власник месенджера Павло Дуров створив опитування про припинення роботи на пристроях іOS. У публікації він зазначив, що Apple вимагає відключити анімацію баклажана, який розкидає насіння. У зв'язку з цим Дуров запитав у користувачів, що краще: видалити анімацію або опинитися під загрозою блокування.

Зараз незрозуміло, чи дійсно це серйозне пояснення причини відмови від сексуалізації стікерів з овочами і фруктами або просто жарт. У свою чергу компанія Apple поки ніяк не коментувала даний інцидент.

Зараз стікер баклажана в Telegram не еякулює ні на пристроях iOS, ні на Android, ні в ПК-версії. 

Варто зазначити, що в самому опитуванні Дурова більшість користувачів (63% на момент публікації – прим. ред.) проголосувало не за видалення анімації, а за "припинення роботи Telegram на пристроях Apple".

Павло Дуров опублікував опитування. Скріншот

Персик теж постраждав

Не тільки баклажан втратив анімацію. Стікер персика, яким часто позначають сідниці, теж зупинився. Раніше при відправці цього емоджі на одній з половинок фрукта з'являвся слід від ляпаса долонею.

Однак інші стікери, з сумнівною анімацією, зокрема смайлик, що блює, і емоджі, що розкидається фекаліями, все так само активні.

Баклажан і персик в Telegram тепер без анімації

Нагадаємо, що Павло Дуров оголосив про введення реклами в Telegram.

Читайте також, як нові функції Telegram видадуть ваші секрети.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом