Праворадикали розтрощили бар "Хвильовий" у Києві: поліція закликала наляканих відвідувачів "стати адекватними"
Праворадикали розтрощили бар "Хвильовий" у Києві: поліція закликала наляканих відвідувачів "стати адекватними"

Праворадикали розтрощили бар "Хвильовий" у Києві: поліція закликала наляканих відвідувачів "стати адекватними"

Увечері 26 листопада кілька десятків невідомих в балаклавах напали на популярний київський бар "Хвильовий", що на Подолі. Вони трощили вікна і меблі, нападали на охоронців і відвідувачів, використовували сльозогінний газ. Кияни не могли додзвонитися до правоохоронців.

Про це повідомили на сторінці закладу у Facebook.

Що трапилося у барі?

Близько 18:40 до бару зайшли троє невідомих. Вони напали на охоронців "Хвильового": використали проти них сльозогінний газ. У двір закладу забігло ще 12 агресивно налаштованих людей. Охоронців почали бити по спині і руках кийками.  

Під час інциденту у "Хвильовому" перебувало 15 відвідувачів, кілька іноземних діджеїв та працівники закладу. Бармени встигли зачинити двері, щоб нападники не змогли потрапити всередину, однак ті почали виламувати їх. Відвідувачі тримали двері, щоб не пустити зловмисників в бар.

Невідомі напали на бар "Хвильовий". Фото: facebook/hvlvbar

Однак це не допомогло. Невідомі не розгубилися – почали трощити меблі на вулиці, потім розбили вікна і скляні двері. У приміщення полетіли балончики із сльозогінним газом. Відвідувачі і працівники ховалися в туалетах і складських приміщеннях. Очевидці розказують, що було дуже страшно:

"Двері почали ламати, вони прямо гуділи. І тут я зрозуміла, що летить перший стілець у двері. Після того, як я підняла очі, вони почали пшикати балоном", - згадує одна із відвідувачок, передає видання The Village Україна з місця подій.

У барі зазначають, що все це тривало близько 5 хвилин. Після того, як радикали вибили вікна і двері, вони покинули "Хвильовий". Очевидці розказують, що під час нападц у дворі лунали агресивні заклики: "смерть під**ам", "white power", "достанем пид***сов".

Через п’ять хвилин після закінчення штурму приїхала служба охорони, поліцейські з’явилися на місці лише через 15-20 хвилин після того, як зникли праворадикали.

Проблеми з поліцією

Ще одна відвідувачка поділилася з журналістами видання "Заборона", що виникли проблеми, коли налякані відвідувачі намагалися викликати правоохоронців. За словами очевидців, у поліції не хотіли приймати виклик і навіть почали грубити:

"Коли одна дівчина викликала поліцію, їй сказали: як станете адекватною, тоді передзвоніть", - розповідає клієнтка "Хвильового".

Невідомі напали на бар "Хвильовий". Фото: "Заборона"

Пізніше з’явилася інформація, що правоохоронці все ж затримали 12 осіб, причетних до погрому. Їх доставили у відділок.

Пізніше до поліцейського відділку почали підтягуватися місцеві жителі і постраждалі під час штурму з вимогою не випускати нападників.

Невідомі напали на бар "Хвильовий". Фото: facebook/hvlvbar

На сторінці моніторингової групи Marker у Facebook повідомляють, що  на місці нападникизалишили стікери, які ведуть на телеграм-канал ультраправої організації Centuria.

Напади на "Хвильовий"

Варто зазначити, що це не перший напад на бар. Вперше це трапилося 6 листопада, коли на "Хвильовий" та кілька інших закладів представники праворадикальної організації "Катарсис" здійснили такий собі "рейд" з метою "боротьби з наркотиками".

У закладі повідомляють, що після цього подібне також траплялося:

"9 листопада вони забігли у двір в робочий час бару та розмалювали стіни гомофобними та расиськими закликами. Протягом тижня ще кілька разів група людей від 10 до 20 чоловік підходили та від 5 до 20 хвилин блокували роботу бару", - повідомляють на сторінці закладу в соцмережах.

Нагадаємо, як у Києві охорону популярного бару звинуватили у жорстокому побитті відвідувача.

Читайте також, що в Україні хочуть сильно штрафувати за ЛГБТ-символіку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом