Житомирський кіт Міккі потрапив до Книги рекордів України
Житомирський кіт Міккі потрапив до Книги рекордів України

Житомирський кіт Міккі потрапив до Книги рекордів України

5-річний кіт Міккі, який з господарями живе у Житомирі, потрапив до Книги рекордів України як найбільш соціалізований. Тварина веде сторінку в Instagram і має повноцінне життя у соціумі: їздить по магазинам та відвідує кав’ярні.

Про це йдеться у випуску ТСН.

Життя кота Міккі

Господарка Міккі Наталія – педагогиня. Вона розповідає, що підібрала улюбленця на вулиці п’ять років тому. Тоді він був ще кошеням. Чоловік жінки згадує, що йому довелося просто змиритися з появою тварини в домі.

Наталя помітила у кота задатки до соціалізації. Так розпочався її експеримент. Жінка зазначає, що ніколи не займалася дресируванням і наважилася соціалізувати Міккі, бо зрозуміла, що він зовсім не боїться людей.

Донька Наталії Аніта допомагала мамі вчити кота командам. А сама жінка купила Міккі одяг і почала з ним гуляти. Згодом прогулянки з твариною переросли у щось більше: Наталії стало цікаво, чи зможе вона виховати кошеня, як людину.

Кіт Міккі потрапив до Книги рекордів України. Фото: Instagram/thecatinthepram

Сьогодні Міккі має власний гардероб. У своєму візочку разом із господаркою тварина їздить на базар і до супермаркету і навіть відпочиває у кав’ярні.

Кіт перетворився на місцеву зірку. На вулиці його знають і впізнають, часто пригощають смаколиками.

Окрім цього, Міккі дуже активний в соцмережах. На його сторінку в Instagram підписалося понад 3,5 тисячі користувачів.

Спеціалісти непокоються

Активна соціалізація Міккі дуже непокоїть зоопсихологів. Спеціалісти стверджують, що таке спілкування шкодить тварині, адже надлишок емоцій йому витримати дуже складно:

"Ви уявляєте, скільки за одну таку прогулянку кіт отримує візуального контакту від людей, які на нього подивляться. А ще доповнять це емоціями", - зазначає зоопсихологиня Наталія Мартишко.

Однак Міккі поки на стрес не жаліється. Тварину визнали першим соціалізованим котом в Україні і внесли до Книги рекордів. Господиня Міккі Наталя отримала відповідний диплом.

Нагадаємо, що Брітні Спірс виклала у своєму Instagram фото українського кота Степана.

Чтайте також, як кошеня з чотирьома вухами підкорило Instagram.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом