Лікар розкрив основні помилки при COVID-19
Лікар розкрив основні помилки при COVID-19

Лікар розкрив основні помилки при COVID-19

Лікар поділився, яких основних помилок припускаються при коронавірусі / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

Є кілька основних помилок, яких припускаються пацієнти, хворі на коронавірус COVID-19, зокрема, ігнорують високу температуру, приймають ліки, яких немає у протоколі лікування, а також не роблять лабораторні тести.

Одна з головних помилок також – відсутність пульсоксиметра (пристрій для вимірювання рівню кисню в крові), поділився у Telegram головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

За його словами, також не варто пізно йти в стаціонар при тяжкому перебігу захворювання.

"Які основні помилки при ковіді?.. Не виконання тесту на ковід, як наслідок пізнє призначення лікування та багато друзів та родичів з ковідом… Спроба не лікуватись з надією, що все мине самостійно… Заперечення існування ковіду…", – зазначив медик.

Жиравецький підкреслив, що якщо не припускатися таких помилок, то COVID-19 мине значно легше.

Раніше заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар Ігор Кузін говорив, що в Україні єдиним виходом для зменшення навантаження на систему охорони здоров’я є вакцинація від коронавірусу.

Коронавірус в Україні: статистика за три місяці / інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Автор: Екатерина Присяжнюк

Теги по теме
Коронавирус в Украине
Источник материала
Поделиться сюжетом