Відео дня: Тищенко проігнорував пенсіонера, який їв хліб із меморіалу жертвам Голодомору
Відео дня: Тищенко проігнорував пенсіонера, який їв хліб із меморіалу жертвам Голодомору

Відео дня: Тищенко проігнорував пенсіонера, який їв хліб із меморіалу жертвам Голодомору

Щорічно у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів - 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947. Народний депутат Микола Тищенко теж вирішив віддати шану українцям, які загинули на початку 20-го століття від голоду, проте потрапив у непросту ситуацію быля меморіалу.

Про це повідомив кореспондент видання "Сьогодні".

Тищенко не помітив голодного пенсіонера

Традиційно в день пам'яті жертв штучного голоду українці залишають біля відповідних пам'ятників їжу. Адже навіть найпростіші продукти в ті часи були дорожче золота.

Однак сьогодні їжа біля меморіалу жертвам Голодомору стала в нагоді не тільки як данина поваги. Голодний пенсіонер підійшов до пам'ятника і почав збирати продукти, які лежали поміжквітів, свічок і лампадок. Варто заззначити, що в цей момент біля дідуся знаходився депутат Микола Тищенко. Народний обранець старанно хрестився і кланявся і навіть не помітив пенсіонера, який поруч шукав попоїсти.

Микола Тищенко не помітив, як дідусь поруч з ним збирає їжу. Скріншот

День пам'яті жертв голодоморів

Нагадаємо, що вперше пам'ятний день на честь жертв Голодомору 1932-1933 рр. встановили відповідним указом президента України у 1998-му році. Тоді дата носила офіційну назву - День пам'яті жертв Голодомору.

У 2000-му році пам'ятний день отримав нову назву - День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій. Через чотири роки дату знову перейменували на День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій.

День пам'яті жертв голодоморів

І тільки з 2007-го року в четверту суботу листопада в Україні почали вшановувати пам'ять жертв голодоморів. У свою чергу жертв політичних репресій згадують в третю неділю травня.

Нагадаємо, як скандальний нардеп Микола Тищенко "поховав" Іллю Киву.

Читайте також, що нардепи Микола Тищенко і Гео Лерос шокували Верховну Раду пристрасними обіймами.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом