Епідеміолог оцінив заразність "Омікрон"-штаму коронавірусу
Епідеміолог оцінив заразність "Омікрон"-штаму коронавірусу

Епідеміолог оцінив заразність "Омікрон"-штаму коронавірусу

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Новий штам коронавірусу "Омікрон" передається швидше, ніж "Дельта". Про це заявив південноафриканський епідеміолог, професор Салім Карім, передає УНН з посиланням на CNN.

Цитата:

"Омікрон" має мутації, які є спільними для чотирьох попередніх варіантів (коронавірусу — ред.), що викликають занепокоєння. Зокрема, він має мутації, аналогічні штаму "Дельта". Таким чином, ми очікуємо, що він ("Омікрон" — ред.) буде передаватися швидше", — сказав він.

Епідеміолог додав, що на дослідження нового штаму коронавірусу підуть тижні.

Доповнимо

У ВООЗ заявляють - "Омікрон", ймовірно, буде поширюватися по всьому світу, що створює "дуже високий" глобальний ризик спалахів інфекції, які можуть мати "серйозні наслідки" в деяких регіонах.

По темі

На тлі пандемії і появи нових штамів коронавірусу, українські та ізраїльські вчені винайшли новітній препарат, який допомагає організму боротися із будь-яким штамом COVID-19. Понад те, невдовзі він з'явиться в Україні.

До складу препарату входить хлорнувата кислота з гіпохлоритом іона, натрію хлорид і вода. Він вже показав свою ефективність і використовується для збереження роботи критичної інфраструктури Ізраїлю.

Вчені підкреслюють — україно-ізраїльський препарат може застосовуватися для лікування всіх форм тяжкості коронавірусу і навіть може використовуватися разом з кисневими концентраторами і апаратами ШВЛ.

Теги по теме
Коронавирус
Источник материала
Поделиться сюжетом