Кулеба відповів на пропозицію Ердогана про посередництво та позначив "червоні лінії"
Кулеба відповів на пропозицію Ердогана про посередництво та позначив "червоні лінії"

Кулеба відповів на пропозицію Ердогана про посередництво та позначив "червоні лінії"

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Україна вітає будь-які зусилля, які можуть допомогти покласти край війні з Росією однак є одна важлива умова. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу для іноземних журналістів у понеділок, коментуючи заяву президента Реджепа Таїпа Ердогана про посередництво Туреччини, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Ми будемо вітати будь-які зусилля, які можуть допомогти нам покласти край цій війні, повернути території України, які зараз знаходяться під контролем Росії. Ми готові працювати з такими партнерами і координувати зусилля. Єдине правило, яке у нас є в Україні, наступне: ніяких угод по Україні не повинно бути прийнято або укладатися без України. Це червона лінія. Все інше вітається, ми готові розмовляти і обговорювати будь — які ініціативи, спрямовані на те, щоб покласти край цьому конфлікту", - заявив Кулеба, коментуючи недавню пропозицію Ердогана.

Деталі

За словами міністра, між Україною і Туреччиною прекрасні відносини і високий рівень довіри.

Він водночас наголосив, що Україна, як і раніше, прихильна роботі "нормандського формату".

"Однак ми ніколи не заперечували проти будь-яких пропозицій або ініціатив добрих послуг, пропонованих іншими партнерами і друзями", - додав він.

Контекст

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив сьогодні журналістам, що його країна готова до посередництва між Україною і Росією.

Теги по теме
Украина МИД Украины Турция Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом