Оператор "Північного потоку-2" відповів на заперечення ЄС в арбітражі щодо газової директиви
Оператор "Північного потоку-2" відповів на заперечення ЄС в арбітражі щодо газової директиви

Оператор "Північного потоку-2" відповів на заперечення ЄС в арбітражі щодо газової директиви

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Швейцарська компанія Nord Stream 2 AG, яка є оператором газопроводу "Північний потік-2", направила відповідний меморандум по суті розгляду, а також контрмеморандум на заперечення ЄС щодо юрисдикції арбітражного трибуналу розглядати спір щодо застосування до проекту поправок до Третьої газової директиви. Про це УНН повідомляє з посиланням на звіт "Газпрому" за підсумками третього кварталу 2021 року.

Цитата:

"25 жовтня 2021 року "Норд Стрім 2 АГ" направила на адресу арбітражного трибуналу відповідний меморандум по суті розгляду, а також контрмеморандум на заперечення ЄС щодо юрисдикції арбітражного трибуналу розглядати спір", — сказано в звіті.

Деталі

У 2019 році Nord Stream 2 AG повідомила про подачу заяви про арбітраж проти Європейського Союзу на підставі договору до Енергетичної хартії. Nord Stream 2 AG вважає, що ЄС порушив свої зобов'язання, викладені в статтях 10 і 13 договору до Енергетичної хартії, ухалиши дискримінаційні поправки до Третьої газової директиви.

Nord Stream 2 AG вважає, що нововведення ЄС спрямовані безпосередньо проти проекту "Північного потоку-2", а їх завдання — формування перешкод для його реалізації.

Довідка

15 квітня 2019 року Рада ЄС затвердила зміни в газовій директиві ЄС, що є частиною Третього енергопакету ЄС, про поширення європейських норм на газопроводи, що йдуть до Євросоюзу з третіх країн. Вони повинні будуть працювати за тими ж правилами, що і трубопроводи, що знаходяться на території держав-членів ЄС. Ці поправки, перш за все, можуть вдарити по газопроводу "Північний потік-2", який не відповідає новим вимогам.

Теги по теме
Россия Евросоюз Северный поток-2 Газпром
Источник материала
Поделиться сюжетом