Поліція відкрила провадження через хімічну аварію на Вінниччині
Поліція відкрила провадження через хімічну аварію на Вінниччині

Поліція відкрила провадження через хімічну аварію на Вінниччині

Співробітники ДСНС провели осадження хмари токсичної речовини струменями води
фото: mvs.gov.ua

Правоохоронці встановлюють причини витоку хімічно небезпечного газу

У Вінницькій області у Немирові стався витік аміаку з вагона-цистерни на території хімскладів одного з місцевих підприємств. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом забруднення інформує пресслужба МВС.

Співробітники ДСНС провели осадження хмари токсичної речовини струменями води. Правоохоронці обмежили рух транспорту й доступ до території хімскладів. Також було евакуйовано людей з підприємства та будинків, які близько розташовані до нього.

«За фактом забруднення атмосферного повітря слідчим підрозділом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 241 Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюються причини витоку хімічно небезпечного газу», – додає пресслужба.

Відповідно до ч. 1 ст. 241 Кримінального кодексу України, винним у хімічній аварії загрожує позбавлення волі строком до трьох років.

Нагадаємо, через хімічну аварію на Вінниччині з підприємства евакуювали людей (фото).

До слова, у Чорному морі затонув турецький суховантаж Vera Su, що налетів на скелі біля північного узбережжя Болгарії. Зазначається, що на борту судна було близько 3 тисячі тонн карбаміду, який при потраплянні у воду у високій концентрації викликає швидке цвітіння фітопланктону, що виробляє небезпечний токсин.

До слова, чверть українців вважають проблеми екології загрозою для країни.

Нагадаємо, Громадська рада при Міндовкілля закликала Раду підтримати проєкт № 6004-1 про промислові викиди.

Источник материала
Поделиться сюжетом