Представники Нацкорпусу стали учасниками Міжнародного форуму об’єднань 25 листопада
Представники Нацкорпусу стали учасниками Міжнародного форуму об’єднань 25 листопада

Представники Нацкорпусу стали учасниками Міжнародного форуму об’єднань 25 листопада

Нацкорпус долучився 25 листопада до кількаденного Міжнародного форуму об’єднань ветеранів, який відбувся у Миколаєві при підтримці Міністерства у справах ветеранів і серед учасників якого були військовослужбовці канадської місії Unifier, учасники бойових дій і посадовці місцевого та державного рівнів.

Про це йдетьсяна офіційному сайті Національного Корпусу.

У публікації розповідається, що під час форуму учасники мали змогу поділитися своїми найкращими напрацюваннями щодо методів реалізації соціальних проєктів, формування ветеранських просторів та створення концепцій національно-патріотичного виховання. До того ж, додають представники Нацкорпусу, йшлося також і про реабілітацію учасників бойових дій та професійну адаптацію, взаємодію з державними органами влади і місцевим самоврядуванням.

Голова Запорізького обласного осередку Національного Корпусу Максим Зайченко розповів, які ветеранські проєкти вже вдалося успішно реалізувати. Зокрема, він говорить про наметовий табір «Січовик», Штаб оборони Запорізького краю, пам’ятний козацький хрест «Борцям за волю України», меморіал Захисникам України, Козацький спортивний центр «Спас Яр».

Водночас він акцентує увагу на ролі самих ветеранів у втіленні національно-патріотичних проєктів. «Через ризик втрати державної незалежності виникає нагальна необхідність здійснювати системні заходи, спрямовані на посилення патріотичного виховання. Рушійним потенціалом в цьому процесі мають виступити саме ветерани», - сказавЗайченко. Як він додає, ветерани вже довели, що готові виконувати свій громадянський обов’язок, стояти на захисті України від агресивної політики інших держав і боротися за національні інтереси країни.

Свій коментар залишив також і представник Національного Корпусу Ігор Зайчук: «Потрібно розуміти, що іноді без тиску на владу і без активної громадсько-політичної позиції цього не досягнути, тому треба вміти відстоювати свої проєкти». Він акцентує на тому, що в цій справі необхідно підтримувати співпрацю з місцевою владою.

Керівник Черкаського осередку Національного Корпусу та ветеран «Азову» Дмитро Кухарчук підкреслює, що деколи право реалізовувати ініціативи можна отримати, лише виборовши його. До того ж, каже він, у сьогоднішніх реаліях не варто розраховувати, що відповідні структури, міська влада, обласна влада чи Мінветеранів візьмуться за це самостійно. «Це щоденна кропітка робота. Потрібно весь час нагадувати про себе в різний спосіб. Інколи треба зробити так, щоб тебе не змогли не почути», - підкреслює Керівник Черкаського осередку Національного Корпусу.

Як повідомляв My.ua, Нацкорпус повідомив, що суд взяв під варту чернігівського лідера антивакцинаторів.

Також My.ua писав про те, що Нацкорпус запросив українців на Майдан Незалежності відзначити річницю Революції гідності.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом