Суд взяв під варту чернігівського лідера антивакцинаторів: Нацкорпус допоміг СБУ у цій справі
Суд взяв під варту чернігівського лідера антивакцинаторів: Нацкорпус допоміг СБУ у цій справі

Суд взяв під варту чернігівського лідера антивакцинаторів: Нацкорпус допоміг СБУ у цій справі

Представники Нацкорпусу розповіли, що завдяки лідеру їхнього Чернігівського осередку Олександру Тарнавському СБУ вдалося розвинути справу проти чернігівського активіста та лідера антивакцинаторів.

Про це вони розповіли у своєму Telegram.

У публікації розповідається, що під час акції 25 жовтня чернігівський лідер руху антивакцинаторів та решта агресивно налаштованих громадян гучно заявляли про небезпеку вакцини та закликали усіх знімати маски. Керівник Чернігівського осередку Нацкорпусу Олександр Тарнавський підкреслює, що, окрім гасел проти вакцинації, звучали ще й заклики повалити конституційний лад у державі.

Водночас у своєму дописі він підкреслює, що в цьому плані йдеться не про порушення прав чи свобод. «Спочатку людей залякують, а потім цим користуються агенти РФ. Це питання національної безпеки. Передаю привіт працівникам СБУ, які зайняті міжвідомчими війнами з ДБР і не реагують на очевидну загрозу державному суверенітету», - заявляє Тарнавський. Отже, керівник Чернігівського осередку Нацкорпусу вказав СБУ на те, що мітинг проведено з метою дестабілізувати Україну зсередини.

На сайті сказано, що після оприлюднення цієї інформації СБУ здійснила обшуки та отримала беззаперечні докази проти чернігівського лідера антивакцинаторів. «Пресслужба СБУ повідомила, що у них є неспростовні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності – затримані підшукували зброю та співучасників, що мали захоплювати владу у регіоні й створювати власну «територіальну громаду» і «міліцію», - розповідають представники Нацкорпусу. Також вони додають, що йдеться ще і про можливе фінансування з Російської Федерації.

Зараз же, сказано у публікації, Деснянський районний суд Чернігова вирішив взяти лідера антивакцинаторів під варту, який до того ж ще й є російським громадянином. «Йому інкримінують статтю 109 ККУ «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади», - повідомлено на сайті.

Також представники Нацкорпусу нагадують, що львівський лідер руху антивакцинаторів Остап Стахів вже опинився в СІЗО, а Нацкорпус свого часу проводив проти нього протести та вимагав призначити йому покарання.

Як повідомляв My.ua, Нацкорпус запросив українців на Майдан Незалежності відзначити річницю Революції гідності.

Також My.ua писав про те, що Жорін розповів, як влада ухиляється від відповідей на тему операції з вагнерівцями.

Суд взяв під варту чернігівського лідера антивакцинаторів. Скріншот
Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом