Максим Жорін розповів, як влада ухиляється від відповідей на тему операції з вагнерівцями
Максим Жорін розповів, як влада ухиляється від відповідей на тему операції з вагнерівцями

Максим Жорін розповів, як влада ухиляється від відповідей на тему операції з вагнерівцями

Керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін заявив, що спецоперація щодо затримання вагнерівців зірвалася через українську владу.

Про це він розповів на ютуб-каналі Національного Корпусу.

Передусім Жорін зазначає що справа вагнерівців стосується питання світової репутації та національної безпеки. Тим не менш, каже він, влада зробила з неї чергову брехню. «Брехати усій країні більше року, на думку ЗЕ-команди, – це нормально, так само як зливати інформацію ворогу, зривати важливу спецоперацію по затриманню військових злочинців та ганьбити українські спецслужби й всю країну», - підкреслює керівник Центрального штабу Нацкорпусу.

Зокрема, каже він, «слуги» звинувачують у всьому Путіна, мовляв, це він організував операцію проти України. «Я вважаю, що Путін причетний не тільки до розхитування ситуації з вагнерівцями. Також, він, скоріше за все, особисто причетний до скоєння п’яних ДТП «Слуг народу», розкрадання українського бюджету та призначення на керівні посади дебільних друзів», - жартує Жорін.

Натомість він вважає, що відповідальність за зрив спецоперації із вагнерівцями лежить на українській владі. Зокрема, керівник Центрального штабу Нацкорпусу нагадує, як протягом кількох місяців влада брехала і заперечувала існування цієї спецоперації взагалі. «Нібито це все фейк, створений для дискредитації українських спецслужб та спланована дезінформаційна кампанія», - розповідає він. Як зазначає Жорін, радник Єрмака Подоляк вважав все це фейком, який поширюють російські ЗМІ.

Далі, розповідає він, влада все ж таки підтвердила факт проведення спецоперації, але звинуватила в цьому інші держави та їхній тиск. А після створення ТСК для розслідування, додає керівник Центрального штабу Нацкорпусу, за справу взялася Мар’яна Безугла. «Чому вона стала головним спікером у надзвичайно неприємній темі для влади – мені особисто залишається незрозумілим, адже інколи Мар’яна не може скласти слова в одне речення», - міркує він.

Жорін згадує, як Безугла постійно плуталася у своїх відповідях, була операція чи ні, або ж просто ухилялася від розмов на цю тему. «За підсумками Тимчасова слідча комісія нічого не дізналась. А далі була публікація першої частини розслідування Bellingcat та виступ Бурби (ексголови ГУР, - Ред.), який заявляє, що операцію перенесли на вимогу Єрмака», - каже він. Водночас керівник Центрального штабу Нацкорпусу зазначає, що влада оцінила скасування спецоперації як найкращий для України результат.

Як повідомляв My.ua, Соболевський заявив, що прихована мобілізація РФ – це тривожний дзвіночок.

Також My.ua писав про те, що українські, польські та литовські експерти взяли участь у конференції Нацкорпусу на тему мігрантів.

Источник материала
Поделиться сюжетом