У Саакашвілі діагностували посттравматичний стресовий розлад
У Саакашвілі діагностували посттравматичний стресовий розлад

У Саакашвілі діагностували посттравматичний стресовий розлад

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі має симптоми психічного розладу, але це не може завадити йому брати участь у судовому процесі. Як передає "5 канал", про це грузинським ЗМІ розповіла президентка центру "Емпатія" Маріам Джишкаріані.

Вона зазначила, попередні результати показують, що Саакашвілі має посттравматичний стресовий розлад, через тортури у в'язниці. Має також і неврологічні симптоми. Нині йому потрібна лікування та реабілітація у стаціонарі. Однак це не є причиною не відвідування ним суду.

Як повідомляв 5.UA, Міхеіл Саакашвілі таємно прибув з України до Грузії 1 жовтня. Хоча знав, що йому загрожує арешт, адже на батьківщині фігурує в кількох кримінальних справах. Своє затримання вважає незаконним, а обвинувачення – сфальсифікованими. У тюрмі назвав себе політичним в'язнем та через це оголосив голодування.

Грузинські ЗМІ 8 листопада оприлюднили відео, де політик збирає речі у своїй камері, потім його ведуть сходами, а далі – з території в'язниці піднімається вертоліт.

Згодом український омбудсман Людмила Денісова повідомила, що Саакашвілі завдали тілесних ушкоджень під час перевезення до тюремної лікарні.

Нещодавно його лікар заявив, що через тривале голодування у колишнього президента Грузії є проблеми зі здоров'ям і йому, імовірно, знадобиться допомога психіатра.

Теги по теме
Грузия заболевание
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны