"Мене запитували, коли вийду на пенсію, а я знову тут": чому Мессі в 7-й раз виграв Золотий м'яч
"Мене запитували, коли вийду на пенсію, а я знову тут": чому Мессі в 7-й раз виграв Золотий м'яч

"Мене запитували, коли вийду на пенсію, а я знову тут": чому Мессі в 7-й раз виграв Золотий м'яч

У понеділок, 29 листопада, у театрі "Шатле" в Парижі France Football назвали імена найкращих футболістів та вручили чотири нагороди. Золотий м’яч 2021 отримав аргентинець Ліонель Мессі, який виступає за французький клуб ПСЖ.

Про це повідомляють на сторінці Золотого м'яча (Ballon d'Or) у соцмережах.

Абсолютний рекорд

Нагадаємо, що у 2021-му році головними претендентами на Золотий м’яч були Ліонель Мессі і польський футболіст Роберт Левандовськи (ФК "Баварія"), який зрештою поступився аргентинцю і посів друге місце.

Третє місце за результатами голосування посів гравець "Челсі" італієць Жоржиньо. На четвертому і п’ятому місцях відповідно опинилися французи Карім Бензема ("Реал") та Н'Голо Канте ("Челсі").

А от легендарний Кріштіану Роналду цього року зазнав фіаско. Футболіст вперше за 11 років не потрапив у топ-3 нагороди Золотий м’яч і посів 6-те місце.

Ліонель Мессі отримав Золотий м'яч. Фото: twitter/francefootball

Варто зазначити, що церемонію вручення нагороди Золотий м’яч провели уже 65-й раз. Ліонель Мессі, який забрав нагороду цього року, отримує звання найкращого футболіста уже сьомий раз. Це абсолютний рекорд. Найближчим суперником аргентинця залишається Кріштіану Роналду, у якого п’ять Золотих м’ячів.

Нагороди France Football

Окрім Ліонеля Мессі, у 2021-му France Football нагородили ще чотирьох футболістів. Так, жіночий Золотий м’яч та звання найкращої футболістки отримала іспанка Алексія Путельяс, яка виступає за "Барселону".

Нагорода Золотий м'яч

Найкращим молодим гравцем став Педрі ("Барселона"), який забрав Копа Трофі. У свою чергу Яшин Трофі отримав найкращий голкіпер 2021-го року італієць Джанлуїджі Доннарумма(Мілан/ПСЖ).

Найкращим форвардом став Роберт Левандовськи, найкращим клубом -  англійський "Челсі".

Нагадаємо шотр-листи номінантів нагороди Золотий м'яч.

Читайте також, що Ліонель Мессі побив рекорд легендарного Пеле.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны