Руслана Стефанчука попросили покинути "крісло" спікера Парламенту прямо посеред засідання
Руслана Стефанчука попросили покинути "крісло" спікера Парламенту прямо посеред засідання

Руслана Стефанчука попросили покинути "крісло" спікера Парламенту прямо посеред засідання

"Бойкот" ініціювали представники 2 фракцій

Після затвердження Постанови про створення нової "дитячої" Держслужби робота в сесійній залі затягнулася. Більше години в Парламенті тривали обговорення правок, внесених до проекту Закону № 5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". Втім, розгляд даного питання перервався несподіванкою – представники кількох фракцій винесли пропозицію відсторонення очільника ВРУ Руслана Стефанчука від "крісла" спікера на 2 дні.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Верховна Рада - фото ВРУ

В залі – сміх і оплески: як відбулося вирішальне голосування

Про дану ініціативу оголосив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

"Шановні колеги, надійшло звернення про відсторонення головуючого на пленарному засіданні від 2 фракцій – від ЄС та ОПЗЖ. Об'єдналися в такому "пориві"". Відповідно до ст. 29 Регламенту, після скороченого обговорення Верховна Рада може прийняти таке рішення, - зазначив в ході обговорень перший заступник очільника ВРУ.

Верховна Рада - фото ВРУ

Як підкреслив Олександр Корнієнко, відповідно до ч.3 ст.29 Регламенту ВРУ, така пропозиція передбачає усунення головуючого від ведення пленарного засідання на час її розгляду. Тож і процедуру голосування проводив він.

За словами ініціаторів тимчасового відсторонення Руслана Стефанчука, тривалістю у 2 дні, дана пропозиція пов'язана з низкою питань – починаючи з категоричної незгоди щодо затвердженого скороченої процедури розгляду № 5600 і закінчуючи відсутністю дозволу на розгляд більшості внесених до законопроекту правок.

Та от тільки серйозності даної пропозиції ініціаторів з 2 фракцій, судячи з реакції більшості парламентарів, в залі не розділили.

Оголошення пропозиції - скріншот

Вона була з посмішкою і оголошена, і сприйнята в сесійній залі.

Скріншот

Відповідна картина відобразилася і у голосуванні – пропозиція про відсторонення Голови ВРУ Руслана Стефанчука від ведення пленарних засідань на 2 дні набрала всього 31 голос "За".

Утрималось – 95 нардепів, а "проти" виступило 55 парламентарів.

Голосування - скріншот

Разом з тим, затвердження законопроекту № 5600, який чимало українців вважають більш "санкційним", аніж корисним громадянам, все ж таки був прийнятий у другому читанні і в цілому. "За" проголосувало 255 народних депутатів.

Верховна Рада - фото ВРУ

З "мінусів" громадяни відзначають наступні зміни, що передбачає даний проект Закону:

-Запроваджується мінімальне податкове зобов'язання на державну та комунальну землю у розмірі 1,4 тис грн за 1 Га на рік;

-Податок на продаж другої нерухомості протягом року – 5%, третього та наступних об'єктів нерухомості – за ставкою 18% та ін.

Земельна ділянка, кадр з відео

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом