Новим штамом коронавірусу "Омікрон" заразився повністю вакцинований пацієнт
Новим штамом коронавірусу "Омікрон" заразився повністю вакцинований пацієнт

Новим штамом коронавірусу "Омікрон" заразився повністю вакцинований пацієнт

У США новим штамом коронавірусу «Омікрон» заразилася людина, яка пройшла повний курс вакцинації проти COVID-19.

Про ситуацію повідомив Ентоні Фаучі, радник президента США з питань громадського здоров’я, на пресбрифінгу, пишуть в агенції новин міжнародного рівня Reuters

У Сполучених Штатах зафіксували та підтвердили випадок, коли людина, повністю вакцинована від коронавірусу, заразилася його новим штамом «Омікрон». Штам «Омікрон» виявили у пацієнта, який їздив до Південно-Африканської Республіки, а потім повернувся у США. 

Пацієнт був вакцинований, але після повернення з ПАР 30 листопада отримав позитивний тест на ковід. 

Радник президента Джо Байдена з питень громадського здоров’я відзначив, що пацієнт не мав бустерного щеплення (третього) проти коронавірусу. Наразі пацієнт, що заразився «Омікроном» після вакцинації, самоізолювався. Його близькі теж зробили собі тести на ковід, оскільки контактували з цією особою. Тести виявилися негативними. 

У США "Омікроном" заразився повністю вакцинований пацієнт, заявив Ентоні Фаучі

Новий штам «Омікрон»

Новий штам коронавірусу, який назвали «Омікроном», виявили у ПАР 25 листопада 2021 року. Він викликав занепокоєння спеціалістів, оскільки має незвичайну сукупність мутацій. Крім цього, після досліджень було встановлено, що новим штамом є більша ймовірність заразитися повторно. 

У ПАР вважають, шо «Омікрон» може скоро витіснити інший небезпечний штам коронавірусу — «Дельту». Через поширення «Омікрону» в різних країнах збираються переглядати умови в’їзду.

Чим небезпечний новий штам коронавірусу "Омікрон"

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україні повертають самоізоляцію через новий штам коронавірусу "Омікрон".

Також портал MY.UA писав, що новий COVID-штам "Омікрон" витіснить навіть дуже заразний варіант "Дельта".

 Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом