Помер народний артист України Мар'ян Гаденко
Помер народний артист України Мар'ян Гаденко

Помер народний артист України Мар'ян Гаденко

Мар'яну Гаденку було 66 років

фото Юлія Мартинова/Facebook

Причина смерті композитора не називається

Сьогодні, 3 грудня, відійшов у вічність композитор, співак, народний артист України Мар'ян Гаденко. Про смерть Гаденка повідомила Чернівецька обласна рада.

«Сьогодні, 3 грудня відійшов у вічність народний артист України, композитор, співак та телеведучий, надзвичайно творча й талановита людина, Мар’ян Ілліч Гаденко. Чернівецька обласна рада висловлює щире співчуття родині Мар’яна Ілліча. Він пішов, залишивши величезний спадок для нашої культури. Його постать назавжди залишиться в наших серцях, а його творчість лунатиме й надалі, прославляючи всю Україну загалом, та Буковинський край зокрема», – зазначається у повідомленні.

Про смерть народного артиста повідомив також співак Іво Бобул. «Сьогодні відійшов у вічність мій друг, побратим, композитор, співак, народний артист України Мар'ян Гаденко. Царство небесне», – написав Бобул у Facebook.

Мар'ян Гаденко народився 15 вересня 1955 року у місті Сторожинець Чернівецької області. Дитинство та молодість Мар'яна Гаденко пройшли у Чернівцях.

Його будинок розташований за 100 метрів від будинку Назарія Яремчука і за 100 метрів від будинку Володимира Івасюка.

Мар'ян Гаденко служив у органах внутрішніх справ. Закінчив у 1982 році Чернівецький державний університет, здобув професію економіста. Потім став жити у Києві.

27 років служив у внутрішніх військах України.

На пенсію Мар'ян Гаденко пішов із посади заступника командувача внутрішніми військами Міністерства внутрішніх справ України у званні полковника міліції.

Десять років упродовж 1988-1998 років служив у Львові на посаді начальника відділу боротьби з організованою злочинністю на Львівській залізниці.

Мар'ян Гаденко став ведучим телепрограми «Подвечірье. Долі».

Мар'ян Гаденко став популяризатором української пісні.

Випустив 7 аудіоальбомів та компакт-дисків: «Зірковий дохід», «Зірковий дохід-1», «Зірковий дохід – 2», «Зірковий дохід -3», «Пісенне джерело», «Доля», «Моя пісня – моя доля», «З чого колодязя».

У 1997 він отримав звання «Заслужений артист України», у 1999 – звання «Народний артист України», у 2006 – орден «За заслуги» ІІІ ступеня, у 2015 – орден «За заслуги» ІІ ступеня.

Мар'яну Гаденку було 66 років.

Причина смерті не називається.

Раніше стало відомо, що помер видатний український науковець, засновник Київського міжнародного інституту соціології.

Источник материала
Поделиться сюжетом