СБУ скерувала до суду обвинувальний акт проти Семена Семенченка
СБУ скерувала до суду обвинувальний акт проти Семена Семенченка

СБУ скерувала до суду обвинувальний акт проти Семена Семенченка

Йому інкримінують злочини за низкою статей, серед яких створення незаконного збройного формування та організація обстрілу будівлі каналу «112 Україна».

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо колишнього народного депутата Семена Семенченка та ще восьми осіб та направила обвинувальний акт до Шевченківського районного суду Києва.

За даними слідства, Семенченко та інші підозрювані створили на території України незаконне збройне формування військового типу. Туди входили переважно колишні військовослужбовці та учасники бойових дій, а на їхньому озброєнні перебувала вогнепальна зброя та вибухівка.

«Також досудовим слідством здобуто докази організації Семеном Семенченком терористичного акту в липні 2019 року. А саме – пострілу із ручного протитанкового гранатомета у будівлю, де розташовано ТОВ "Інформаційне Агентство "112 Україна"», – зазначили в СБУ.

Нагадаємо, в ніч на 13 липня 2019 року невідомі вистрілили з гранатомету по будівлі телеканалу «112 Україна», яка розташована по вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва. Подію кваліфікували як теракт.

14 травня 2021 року СБУ оголосила колишньому командиру батальйону «Донбас» та екснардепу Семену Семенченку підозру в організації обстрілу телеканалу «112 Україна».

14 липня суд змінив запобіжний захід для Семенченка з тримання під вартою на домашній арешт. 

Фото: samopomich.ua

Теги по теме
теракт
Источник материала
Поделиться сюжетом