За поцілунок із хлопцем: у Запоріжжі неповнолітні дівчата жорстоко побили ровесниць
За поцілунок із хлопцем: у Запоріжжі неповнолітні дівчата жорстоко побили ровесниць

За поцілунок із хлопцем: у Запоріжжі неповнолітні дівчата жорстоко побили ровесниць

КИЇВ. 7 грудня. УНН. У Запоріжжі четверо неповнолітніх дівчат жорстоко побили своїх ровесниць за те, що ті нібито цілувалися з хлопцем однієї з нападниць. Їм може загрожувати до 7 років позбавлення волі, вказали у місцевій поліції, пише УНН.

Деталі

22 листопада до відділку поліції № 3 Запорізького районного управління ГУНП звернулись батьки потерпілих, які заявили про побиття своїх дітей. Як з’ясувалося, інцидент стався на спортивному майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району міста.

Зокрема, 6 грудня в інтернеті, на одному з запорізьких Telegram-каналів було виявлено відео, на якому кілька дівчат жорстоко б’ють трьох своїх ровесниць та вимагають перевести гроші на їхню банківську картку.

Як інформує Telegram-канал, причиною побиття став нібито поцілунок з хлопцем однієї з нападниць.

Попередньо подію кваліфікували за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Усі потерпілі дівчата 2007, 2008 та 2005 років народження були направлені на проходження судово-медичної експертизи. Згідно її висновками, тілесні ушкодження двох потерпілих кваліфікуються як легкі, ще одна експертиза триває.

Під час проведення слідчих дій співробітниками поліції встановлені особи порушниць, які наносили травми. Це чотири дівчини віком від 15 до 16 років.

6 грудня, після того як відео було оприлюднено у соціальній мережі, за процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури, кримінальне провадження було перекваліфіковане на ч. 2 ст. 296 (Хуліганство), а також відкрито ще за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання повідомлення зловмисницям про підозри та обрання запобіжних заходів. Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Доповнення

За даними зі звіту Нацполіції, 2020 року поліцією зареєстровано майже 3400 злочинів, скоєних стосовно дітей, з яких 2200 розкриті та направлені до суду. При цьому минулого року діти скоїли майже 4400 злочинів. Трохи менше половини з них – тяжкі та особливо тяжкі.

Теги по теме
полиция избиение
Источник материала
Поделиться сюжетом