Байден може запропонувати Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні - ЗМІ
Байден може запропонувати Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні - ЗМІ

Байден може запропонувати Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні - ЗМІ

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Президент США Джозеф Байден може обрати кандидатом на посаду посла в Україні досвідченого високопоставленого дипломата Бріджит Брінк. Про це з посиланням на джерела пише Foreign Policy, повідомяє УНН.

Деталі

"Очікується, що Байден обере Бріджит Брінк, досвідченого високопоставленого професійного дипломата, як свою кандидатуру на посаду посла США в Україні, за словами нинішніх і колишніх офіційних осіб, знайомих із цим питанням, хоча остаточного рішення ще не ухвалено", - йдеться у статті.

США більше двох років не мають затвердженого Сенатом посла в Києві після того, як у травні 2019 року кар'єрного дипломата Марі Йованович було знято з посади "під час наклепницької кампанії" часів Трампа, нагадує видання.

Затримка з призначенням посла в Україні, відзначає видання, через рік після президентства Байдена "збентежила і розлютила деяких досвідчених дипломатів і спостерігачів за Європою".

Колишній посол США в Україні та експерт з європейських питань в Інституті миру США Вільям Тейлор заазначає, що дворічна відсутність затвердженого Сенатом посла "сприймається українцями як незрозуміла". "Вони кажуть: "якщо ви, американці, серйозно ставитеся до того, що ви говорите, то чому у вас немає посла, який представляє вас на вищому рівні?", зазначив Тейлор.

Доповнення

Посада очільника диппредставництва США в українській столиці залишається вакантною з травня 2019 року, коли попередній посол Марі Йованович була відкликана до Вашингтона. Йованович отримала призначення в Україні в 2016 році ще за президента-демократа Барака Обами, а в травні 2019 року покинула свою посаду на особисту вимогу Трампа, який звинуватив її в нелояльності.

На зустрічі за участю голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном у травні було озвучено звернення з проханням призначити спецпредставника по Україні — Крістіну Квін послом на постійній основі, що викликало неоднозначну реакцію.

У вересні в українському МЗС заявляли, що "не мають новин" щодо призначення посла США в Україні.

Теги по теме
Украина США Джо Байден посол
Источник материала
Поделиться сюжетом