Під час спецоперації на півночі Іраку, загинули троє турецьких солдатів
Під час спецоперації на півночі Іраку, загинули троє турецьких солдатів

Під час спецоперації на півночі Іраку, загинули троє турецьких солдатів

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Троє турецьких солдатів були вбиті в результаті нападу курдських бойовиків під час транскордонних операцій на півночі Іраку в четвер, повідомило міністерство оборони Туреччини, додавши, що шістьох бойовиків "нейтралізували". Про це пише агенство Anadolu, інформує УНН.

Цитата

"У ході повітряної операції було вражено виявлені в регіоні цілі, за попередніми показаннями знешкоджено шістьох терористів. Операції в регіоні тривають", - повідомили в міністерстві.

Деталі

У заяві міністерства йдеться, що солдатів було вбито в зоні операції "Пенс-Йілдирим".

Міністерство висловило співчуття турецькому народу у зв'язку із вбивством солдатів.

Доповнення

Операції Туреччини в Іраку спрямовані на угруповання бойовиків Курдистанської робочої партії (КРП), яке має там бази і яке Туреччина, Сполучені Штати та Європейський Союз визнають терористичною групою.

Операції Пенс – це серія наступальних заходів, які Туреччина проводить з 2019 року проти терористичних організацій на півночі Іраку, зокрема КРП.

Операції Пенс-Каплан і Пенс-Картал було розпочато у червні минулого року, а Пенс-Сімсек та Пенс-Йілдирим було розпочато у квітні цього року в іракських районах Метіна та Авасін-Басян.

У 1984 році на південному сході Туреччини угруповання КРП почало повстання, в результаті якого було вбито понад 40 000 людей.

Теги по теме
Турция Ирак
Источник материала
Поделиться сюжетом