17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Відому блогершу заарештували за звинуваченням у тероризмі
Відому блогершу заарештували за звинуваченням у тероризмі

Відому блогершу заарештували за звинуваченням у тероризмі

Блогера Інсу Ландер, відому своїми викривальними матеріалами, заарештували в місті Баксан Бабардіно-Балкарської республіки і звинувачують у пособництві терористичної діяльності.

Про це повідомляє "ОВС-Інфо", а також The Insider.

Свідчення проти себе і домашній арешт

За інформацією першоджерела, а також по коментарю подруги Соні Грезе, приблизно о 5 ранку силовики в масках і зброєю заявилися до Інси додому і забрали на допит до столиці Нальник. Дівчина встигла розповісти знайомим, що на неї тиснули під час допиту і обіцяли відпустити, якщо вона дасть проти тебе свідчення. На даний момент їй призначили домашній арешт до лютого, а також інкримінують частину 1 статті 205 Кримінального кодексу (сприяння терористичній діяльності).

Блогера Інсу Ландер звинувачують у пособництві тероризму

Уточнюється, що Інса Ландер з 2014 року вербувала жителів КБР в організацію ІДІЛ (заборонене в Росії терористичне угруповання) через аккаунт в соціальній мережі "Вконтакте". Після затримання в домі блогера провели обшук. За словами подруги Соні Грезе, "я не розумію, як дівчинка, яка місяць тому приїжджала до мене і жила у мене вдома сумарно половину літа, могла стати терористкою".

Розслідувальна діяльність блогера

Відомо, що останнім часом дівчина працювала над розслідуванням про високопоставленого чиновника, а також витік грошей з його благодійного фонду, залучаючи багатьох фінансових експертів. Сам чиновник знав про те, що відбувається.

Інса Ландер розслідувала справу про високопоставленого чиновника і витік грошей

Також раніше Інса брала участь у передачі "Чоловіче/Жіноче", де виступила автором розслідування про красноярську маму, яка продавала напівоголені фотографії 13-річної дочки. Ситуацію після цього взяв під контроль глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що після невдалого суїциду харків'янка пояснила, чому вбила дворічного сина.

Також ми писали, що у Саудівській Аравії верблюдів дискваліфікували з б'юті-конкурсу через "уколи краси".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом