Макрон після переговорів із Шольцем нагадав про актуальність збереження "нормандського формату"
Макрон після переговорів із Шольцем нагадав про актуальність збереження "нормандського формату"

Макрон після переговорів із Шольцем нагадав про актуальність збереження "нормандського формату"

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон під час пресконференції з новим канцлером Німеччини Олафом Шольцем нагадав про актуальність збереження "нормандського формату". Трансляцію вів Єлисейський палац, пише УНН.

Цитата:

"Я спілкувався сьогодні вранці з Президентом України Володимиром Зеленським. Ми розглянемо це питання (проведення переговорів у "нормандському форматі" - ред.) наступного тижня на полях саміту "Східного партнерства" в Брюсселі в середу. Ми будемо мати можливість обговорити, ухвалити нові ініціативи. Але "нормандський формат" зберігає свою актуальність", - заявив Макрон.

Зокрема, він наголосив на важливості проведення переговорів у "нормандському форматі" щодо Донбасу.

Додамо

Президент України Володимир Зеленський 10 грудня обговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном розблокування "нормандського формату" і роботи ТКГ. Він повідомив, що сторони узгодили спільні подальші кроки, а також обговорили загрози енергетичній безпеці України та диверсифікацію джерел енергоносіїв.

Раніше

Еммануель Макрон повідомляв, що Франція і Німеччина мають намір продовжити своє посередництво в переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі в "нормандському форматі" і продовжувати роботу в цьому напрямку з Росією, яка зараз ухиляється від цього формату обговорень, а також з Україною. А координація між президентом США Джо Байденом і російським лідером Володимиром Путіним "не замінює існуючий формат".

Також французький президент заявив, що сам зустрінеться зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським 15 грудня і поговорить з Володимиром Путіним по телефону "наступного тижня".

Теги по теме
Германия Франция Эммануэль Макрон Нормандський формат
Источник материала
loader
loader