6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія протягом двох тижнів посилено стягує війська до кордону з Україною, – Пентагон
Росія протягом двох тижнів посилено стягує війська до кордону з Україною, – Пентагон

Росія протягом двох тижнів посилено стягує війська до кордону з Україною, – Пентагон

7 грудня Володимир Путін та Джо Байден провели відеоконференцію, під час якої обговорювалося багато питань, пов’язаних із Україною. Зокрема йдеться про російські війська, які скупчилися на кордоні з нашою державою.

Про це повідомили у Пентагоні, у профілі в Twitter.

З того часу, як біля російсько-українського кордонку були поміченя російські військові, ситуація на кордоні не змінилася. Вони досі перебувають там і деескалація не почалася. 

Чи домовилися про щось конкретне президенти Росії та США, невідомо. Проте у Пентагоні повідомили, що ситуація з військовими на кордоні з Україною поки не змінилася — принаймні, миттєво після розмови Путін не почав деескалацію.

Повідомлення Пентагону в Twitter

Заява Джона Кірбі

Джон Кірбі, прессекретар американського військового відомства, відзначає, що уже два тижні Росія нарощує військову могутність на кордоні з Україною — там постійно зростає кількість військових.

«Там усе ще є значна кількість військ Росії, у західній частині цієї країни вздовж кордону з Україною. Ми продовжуємо бачити їхнє збільшення останні дні та тижні», — говорить Джон Кірбі.
Джон Кірбі

Новини про війська Російської Федерації на кордоні з Україною

З приводу великої кількості військових на кордоні висловився Кирило Буданов, очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Він вважає, що у разі нападу Росії на Україну наша держава з ударом не впорається. Це можливо тільки за умови втручання інших країн.

Тим часом Валерій Герасимов, начальник Генерального штабу російської армії, запевняє, що Росія не планує нападати на Україну.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Росія вишикувала танки і війська на кордоні з Україною: є знімки супутника.

Також портал MY.UA писав, що в зоні ООС загинула молода командирка відділення роти розвідки.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом